Контактна клема Б4
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Контактна клема Б4
Помощ братя !!! Днес контактната ми клема сдаде багажа ! Разглобих волана махнах ключовете, еърбега и остана само отпред една фтулка и пред нея една пружина и алуминиевата стойка която държи ключа. Как се разглобява ? Отпред е на шлици втулката какво я държи ? Пробвах с китайски ключ да я изчукам но нещо я запъва. Как се освобождава ? заключващото устройство на волана ? Трябва да натисна ли някаде ? !Помагайте да си сменя клемата 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Winner25 написа:До колкото си спомням нищо не я държи. На мене ми я махнаха със скоба.
- Мда само със скоба става в повечето случаи и внимавай че под втулката има пружина която ще я изхвърли след като я освободиш от конуса. После вече клемореда се държи от едно болтче както е писал Иван и заради него е цялото разглобяване защото иначе неможе да се развие

- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Привет колеги!!Благодаря Ви за съветите!!Голям зор видях докато оправих пасата!Наложи се да сваляме на2 пъти втулката,защото пружината бе изстреляла една гуменожелязна втулка отзад вкраката , но слава богу колата вече пали
Най важно от всичко за мен е да чуя песента на мотора, защото да си мобилен в днешно време никак не е лесно,но човек трябва да се бори за да му е интересен живота!!!Чао!!!