Пасат B4 2000куб 115к.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Пасат B4 2000куб 115к.

Мнениеот fena_vd » Съб 27 окт 2007 15:32

Здравейте колеги,решил съм да си купя B4 2000 куб. 1994г колата е с климатроник и пълен ел пакет.Моля за мнения от хора притежаващи такава кола за какво да внимавам при огледа какъв разход на бензин и газ да очаквам.Някакви слаби места,каква газова може да се постави и тн.Автомобила е внесен от Австрия което ме притеснява.Благодаря предварително.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 27 окт 2007 17:19

Много четене те чака пиУе! :D

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Съб 27 окт 2007 19:49

myrshavija написа:Много четене те чака пиУе! :D
Да чета но никой не пише :059:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 27 окт 2007 19:54

Ако всичко е наред по колата едва ли ще имаш сериозни проблеми, защо се тревожиш, че е от Австрия? Може и от Италия да е ама да е читава, всичко си зависи от предишния собственик, не от държавата. За разход определено няма да гори кой знае колко много. Преди време чичката щеше да си взема Г3 комби със същия мотор. Карах го, върви прилично, а хората от форума казаха, че при нормално каране (90 - 100) ще гори най-много 6/100 което за този вървеж е екстра. Айде дано скоро се похвалиш и постнеш малко снимки на колцата!!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 27 окт 2007 20:55

fena_vd написа:Да чета но никой не пише :059:

Има достатъчно писано. Потърси!
Колкото за разхода от 6л/100км за пасат с двулитров двигател ... бих искал да го видя. Може и да почерпя.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 окт 2007 23:23

myrshavija написа:Колкото за разхода от 6л/100км за пасат с двулитров двигател ... бих искал да го видя. Може и да почерпя.

За Голф, колега ;)
А ако те устройва наблюдения на 6.5/100 за Пассат... много ми се идва на месечната, ама май за сега само аватара ми мога да ти предложа! :lol:
Няма майтап, братче! Толкова си ми е разхода. По магистралата, с 90-100, всяка сутрин и вечер.
За колегата фен- гледай го да е читав и ако да-яхвай го! Няма да съжаляваш! Като чаркове някои неща са малко по-скъпички от колкото за РВ или АБС мотора (примерно) , но не прекалено много.
Сегменти, примерно, са с около 15% повече.
За газ- само инжекционна! Иначе може да имаш главоболия с огънати дебитомери (аз нямам никаква, де!)

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Нед 28 окт 2007 0:56

от Австрия ..виж го в гараж-а.Градско на бензин ми дава 10литра.Газова уредба нямам .. сериозни проблеми с нея едва ли ще имаш.Зависи от теб и преди това в кого е била :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 28 окт 2007 5:55

radotom, прочети пак какво точно пише!
trunner написа:... при нормално каране (90 - 100) ще гори най-много 6/100 ...

Хайде нема нужда да е най-много 6/100. Това е разход, който се постига с желание, но не смятам, че може да се приеме за еталон. Даже и за голф с 2Е разходът е нисък. Радвам се, че успяваш да постигнеш 6.5, но на мен разход около 7 ми се вижда нормален и смятам, че ще се съгласиш с мен. Пък и никой не купува двулитров двигател заради ниския разход, нали :D
Поздрави! Някой ден на път от/за старагъзора ще дойда да ме повозиш :beer

Vladko_1 написа:...Градско на бензин ми дава 10литра...

Поздравления за колегата постигнал разход по-нисък от обявения от производителя : http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12697.html

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 28 окт 2007 9:56

аз карам дизел и нямам лични наблюдения за разхода на 2.0 но понеже щях да си купувам именно такъв съм се интересувал и според каталога на A.D.A.C който ми е в ръцете пише разход в града 9,6 литра седан 9,8 за комби смесен разход саответно 8,1 седан 8,3 комби
видях какво пише в руският сайт и се обеждавам за пореден път че колкото и полезни работи да има там именно тези таблици са ги пообъркали. поздрави на всички

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 28 окт 2007 9:57

Специално този сайт не знам кой го взема на сериозно.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 28 окт 2007 10:44

myrshavija написа:radotom, прочети пак какво точно пише!
trunner написа:... при нормално каране (90 - 100) ще гори най-много 6/100 ...

Хайде нема нужда да е най-много 6/100. Това е разход, който се постига с желание, но не смятам, че може да се приеме за еталон. Даже и за голф с 2Е разходът е нисък. Радвам се, че успяваш да постигнеш 6.5, но на мен разход около 7 ми се вижда нормален и смятам, че ще се съгласиш с мен. Пък и никой не купува двулитров двигател заради ниския разход, нали :D
Поздрави! Някой ден на път от/за старагъзора ще дойда да ме повозиш :beer

Vladko_1 написа:...Градско на бензин ми дава 10литра...

Поздравления за колегата постигнал разход по-нисък от обявения от производителя : http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12697.html

Казвам какво ъм чул, а не какво съм преживял и изпитал. Ти си имаш такъв Пасат и най-добре може да кажеш. Верно, че никой не купува 2-литров мотор заради разхода, но ако прочетеш малко по-нагоре човекът зададе и този въпрос :wink:

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 28 окт 2007 10:55

коелги а как ще се изкажете за подръжката на ходовата част многог по скъпо ли е от Голф 3 , защото и мен ми харесва идеята за тези пассати, имал съм Б5 там е малко по скъпичко от към окачаване ама теиз са ми слабост от малък имаше еидн 1995 караше такъв в квартала и ми е останал като мечта :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 28 окт 2007 11:46

trunner написа:...Ти си имаш такъв Пасат и най-добре може да кажеш...

Ми не мога, щото още не съм го засичал - не бях сигурен дали, ако го оставя да свърши бензина, няма да има грижи някви. Оказа се, че май няма да има, но пък ми умря горивната помпа :). А да го напълня догоре още не съм имал смелост(или пари накуп :D ). А и се оказва, че понятието "догоре" на таз кола е мноооого относително - някъде между 70 и 90л.
Мога да коментирам само разхода на газ - градското ми е между 13 и 15л/100км, а извънградското е 8-9 и по-скоро 9. Нямам нерви да карам с 90-100км/ч на магистралата, че да пробвам колко минимално гори - сегашниятр разход идеално ме устройва.
Поддръжката не е скъпа, стига да попаднеш на читава кола - моята дотук за няколко месеца е глътнала няколко хиляди - благодарение на мърльото дето я е карал преди мен, но ще давам докато я стегна и смятам после да си я карам безгрижно - колата много ми харесва и си я познах в момента, в който седнах в нея.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 28 окт 2007 13:27

Същия звер е и у моя гараж виж ако имаш интерес,много съм доволен от колицата,за сега небих я продал,защото просто няма цена която да дам за тоз хУбавец :wink: ,Ккокото до гледането требе се гледат по принцип много неща,но това с времето ,идеално кола няма да знаеш от мен винаги ще трябва да направиш компромис на нещо,ако не е тайна за какви пари я вземаш

Потребителски аватар
Huse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Huse » Нед 28 окт 2007 14:50

Ако мислиш да слагаш газова, по добре е 1.8 моно, иначе се замисли за газов инжекцион.
Душманската ги карат по скоро в Италия /по слухове/, но знаеш ли.

Върни се в “Passat”