Пасат B4 2000куб 115к.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат B4 2000куб 115к.
Здравейте колеги,решил съм да си купя B4 2000 куб. 1994г колата е с климатроник и пълен ел пакет.Моля за мнения от хора притежаващи такава кола за какво да внимавам при огледа какъв разход на бензин и газ да очаквам.Някакви слаби места,каква газова може да се постави и тн.Автомобила е внесен от Австрия което ме притеснява.Благодаря предварително.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако всичко е наред по колата едва ли ще имаш сериозни проблеми, защо се тревожиш, че е от Австрия? Може и от Италия да е ама да е читава, всичко си зависи от предишния собственик, не от държавата. За разход определено няма да гори кой знае колко много. Преди време чичката щеше да си взема Г3 комби със същия мотор. Карах го, върви прилично, а хората от форума казаха, че при нормално каране (90 - 100) ще гори най-много 6/100 което за този вървеж е екстра. Айде дано скоро се похвалиш и постнеш малко снимки на колцата!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
myrshavija написа:Колкото за разхода от 6л/100км за пасат с двулитров двигател ... бих искал да го видя. Може и да почерпя.
За Голф, колега

А ако те устройва наблюдения на 6.5/100 за Пассат... много ми се идва на месечната, ама май за сега само аватара ми мога да ти предложа!

Няма майтап, братче! Толкова си ми е разхода. По магистралата, с 90-100, всяка сутрин и вечер.
За колегата фен- гледай го да е читав и ако да-яхвай го! Няма да съжаляваш! Като чаркове някои неща са малко по-скъпички от колкото за РВ или АБС мотора (примерно) , но не прекалено много.
Сегменти, примерно, са с около 15% повече.
За газ- само инжекционна! Иначе може да имаш главоболия с огънати дебитомери (аз нямам никаква, де!)
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom, прочети пак какво точно пише!
Хайде нема нужда да е най-много 6/100. Това е разход, който се постига с желание, но не смятам, че може да се приеме за еталон. Даже и за голф с 2Е разходът е нисък. Радвам се, че успяваш да постигнеш 6.5, но на мен разход около 7 ми се вижда нормален и смятам, че ще се съгласиш с мен. Пък и никой не купува двулитров двигател заради ниския разход, нали
Поздрави! Някой ден на път от/за старагъзора ще дойда да ме повозиш
Поздравления за колегата постигнал разход по-нисък от обявения от производителя : http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12697.html
trunner написа:... при нормално каране (90 - 100) ще гори най-много 6/100 ...
Хайде нема нужда да е най-много 6/100. Това е разход, който се постига с желание, но не смятам, че може да се приеме за еталон. Даже и за голф с 2Е разходът е нисък. Радвам се, че успяваш да постигнеш 6.5, но на мен разход около 7 ми се вижда нормален и смятам, че ще се съгласиш с мен. Пък и никой не купува двулитров двигател заради ниския разход, нали

Поздрави! Някой ден на път от/за старагъзора ще дойда да ме повозиш

Vladko_1 написа:...Градско на бензин ми дава 10литра...
Поздравления за колегата постигнал разход по-нисък от обявения от производителя : http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12697.html
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
аз карам дизел и нямам лични наблюдения за разхода на 2.0 но понеже щях да си купувам именно такъв съм се интересувал и според каталога на A.D.A.C който ми е в ръцете пише разход в града 9,6 литра седан 9,8 за комби смесен разход саответно 8,1 седан 8,3 комби
видях какво пише в руският сайт и се обеждавам за пореден път че колкото и полезни работи да има там именно тези таблици са ги пообъркали. поздрави на всички
видях какво пише в руският сайт и се обеждавам за пореден път че колкото и полезни работи да има там именно тези таблици са ги пообъркали. поздрави на всички
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:radotom, прочети пак какво точно пише!trunner написа:... при нормално каране (90 - 100) ще гори най-много 6/100 ...
Хайде нема нужда да е най-много 6/100. Това е разход, който се постига с желание, но не смятам, че може да се приеме за еталон. Даже и за голф с 2Е разходът е нисък. Радвам се, че успяваш да постигнеш 6.5, но на мен разход около 7 ми се вижда нормален и смятам, че ще се съгласиш с мен. Пък и никой не купува двулитров двигател заради ниския разход, нали![]()
Поздрави! Някой ден на път от/за старагъзора ще дойда да ме повозишVladko_1 написа:...Градско на бензин ми дава 10литра...
Казвам какво ъм чул, а не какво съм преживял и изпитал. Ти си имаш такъв Пасат и най-добре може да кажеш. Верно, че никой не купува 2-литров мотор заради разхода, но ако прочетеш малко по-нагоре човекът зададе и този въпрос

-
- Автомобил:
- Двигател:
trunner написа:...Ти си имаш такъв Пасат и най-добре може да кажеш...
Ми не мога, щото още не съм го засичал - не бях сигурен дали, ако го оставя да свърши бензина, няма да има грижи някви. Оказа се, че май няма да има, но пък ми умря горивната помпа

Мога да коментирам само разхода на газ - градското ми е между 13 и 15л/100км, а извънградското е 8-9 и по-скоро 9. Нямам нерви да карам с 90-100км/ч на магистралата, че да пробвам колко минимално гори - сегашниятр разход идеално ме устройва.
Поддръжката не е скъпа, стига да попаднеш на читава кола - моята дотук за няколко месеца е глътнала няколко хиляди - благодарение на мърльото дето я е карал преди мен, но ще давам докато я стегна и смятам после да си я карам безгрижно - колата много ми харесва и си я познах в момента, в който седнах в нея.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Същия звер е и у моя гараж виж ако имаш интерес,много съм доволен от колицата,за сега небих я продал,защото просто няма цена която да дам за тоз хУбавец
,Ккокото до гледането требе се гледат по принцип много неща,но това с времето ,идеално кола няма да знаеш от мен винаги ще трябва да направиш компромис на нещо,ако не е тайна за какви пари я вземаш