Задната чистачка - волна програма
Задната чистачка - волна програма
Здравейте колеги. Вчера, в мокрия сняг задната чистачка започна свободни упражнения - тръгваше и спираше на различни места без всякаква закономерност и я спрях. Вечерта също валеше, но като я пуснах всичко си беше в ред. Имате ли идея каква е причината.
Става дума за Поло 98, 1.6 АЕЕ. Писах в форума на Поло но нямаше отговори. Наистина там задните чистачки не са голям процент, интереса е слаб и реших да ползвам опита на колегите с Пасати където задните чистачки са 100 процента. Принципно не би трябвало да има съществена конструктивна разлика по този въпрос между двата модела и може патил колега с Пасат да ми даде полезен съвет.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Да споделя опита като голфаджия за да не се карате.
Колега скъсан ти е кабела на клема 15(постоянния +)към чистачката,в гумения маншон между купето и задната врата.Честачката работи само когато релето и подаде импулс за потегляне.А за да се върне в изходно положения и трябва да има захранване.При мен беше червения кабел ( Г2 ).
Колега скъсан ти е кабела на клема 15(постоянния +)към чистачката,в гумения маншон между купето и задната врата.Честачката работи само когато релето и подаде импулс за потегляне.А за да се върне в изходно положения и трябва да има захранване.При мен беше червения кабел ( Г2 ).
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
извинявам се че ползвам темата на колегата но ако това се случва на предните чистачки като при менVasseto написа:Да споделя опита като голфаджия за да не се карате.
Благодарности за мненията. Изглежда Vasseto е навътре с ел. часта и искам да попитам: от известно време започна да примигва осветлението на задната врата при отварянето и. Дали не се захранва от същата клема 15. Подозирам че прекъсването е в кабелния сноп в левия маншон на вратата (застанали сме отзад на колата) и дали това има връзка с основния проблем - чистачката. Благодаря на Vasseto предварително.
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Vasseto написа:На прав път си.Само дето някой трябва да го направи.
P.S.Къса се на много кофти мясти и е супер неудобен този кабел за ремонт.
мдаа точно за тва се откачва от буксата до стопа- вързва се буксата с тел (за да може да се върне после ) и си издърпваш отгоре да ти е удобно. И аз имах тоя проблем и без да искам си оправих и подсветката на номера