Задната чистачка - волна програма

Техническа и сервизна информация за Passat
abcd
Автомобил:
Двигател:

Задната чистачка - волна програма

Мнениеот abcd » Чет 24 яну 2008 17:32

Здравейте колеги. Вчера, в мокрия сняг задната чистачка започна свободни упражнения - тръгваше и спираше на различни места без всякаква закономерност и я спрях. Вечерта също валеше, но като я пуснах всичко си беше в ред. Имате ли идея каква е причината.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 24 яну 2008 18:13

Едва ли някой ще може да ти помогне, защото във форума няма колеги с коли като твоята - никаква! :lol:

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Чет 24 яну 2008 20:57

Става дума за Поло 98, 1.6 АЕЕ. Писах в форума на Поло но нямаше отговори. Наистина там задните чистачки не са голям процент, интереса е слаб и реших да ползвам опита на колегите с Пасати където задните чистачки са 100 процента. Принципно не би трябвало да има съществена конструктивна разлика по този въпрос между двата модела и може патил колега с Пасат да ми даде полезен съвет.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 24 яну 2008 22:54

Да споделя опита като голфаджия за да не се карате.

Колега скъсан ти е кабела на клема 15(постоянния +)към чистачката,в гумения маншон между купето и задната врата.Честачката работи само когато релето и подаде импулс за потегляне.А за да се върне в изходно положения и трябва да има захранване.При мен беше червения кабел ( Г2 ).

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 24 яну 2008 23:09

Vasseto написа:Да споделя опита като голфаджия за да не се карате.

Колега скъсан ти е кабела на клема 15(постоянния +)към чистачката,в гумения маншон между купето и задната врата.Честачката работи само когато релето и подаде импулс за потегляне.А за да се върне в изходно положения и трябва да има захранване.При мен беше червения кабел ( Г2 ).
извинявам се че ползвам темата на колегата но ако това се случва на предните чистачки като при мен

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Пет 25 яну 2008 11:45

Благодарности за мненията. Изглежда Vasseto е навътре с ел. часта и искам да попитам: от известно време започна да примигва осветлението на задната врата при отварянето и. Дали не се захранва от същата клема 15. Подозирам че прекъсването е в кабелния сноп в левия маншон на вратата (застанали сме отзад на колата) и дали това има връзка с основния проблем - чистачката. Благодаря на Vasseto предварително.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 25 яну 2008 15:35

На прав път си.Само дето някой трябва да го направи.

P.S.Къса се на много кофти мясти и е супер неудобен този кабел за ремонт.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 25 яну 2008 15:52

Vasseto написа:На прав път си.Само дето някой трябва да го направи.

P.S.Къса се на много кофти мясти и е супер неудобен този кабел за ремонт.

мдаа точно за тва се откачва от буксата до стопа- вързва се буксата с тел (за да може да се върне после ) и си издърпваш отгоре да ти е удобно. И аз имах тоя проблем и без да искам си оправих и подсветката на номера :D

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Пет 25 яну 2008 16:25

Ако почна да търся прекъсването незнам дали няма да ми се наложи да ползвам метода 'нова жица нов късмет' или бъркам.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 25 яну 2008 16:35

abcd написа:Ако почна да търся прекъсването незнам дали няма да ми се наложи да ползвам метода 'нова жица нов късмет' или бъркам.

Ами при мен си се бяха скъсали изцяло- и изолацията абе се едно срязани. Зачистих, калайдисах и изолирах...проблеми няма :)

Върни се в “Passat”