Вчера си взех нов акумУлатор, но имам консумацИя около 160mA и не ми заверяват гаранцИята. КЪде мога да я тЪрся и какво може да консумира тАкЪв ток?
Малко от малко се постарай да покажеш, че си завършил поне начално образование!
mod edit: Sunny

Консумация на ток-решено
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Консумация на ток-решено
Последна промяна от vanko_VW на Вто 23 окт 2007 15:27, променено общо 1 път.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: консомаця на ток
По-всичко си личи , че не си ползвал търсачката.
-CD
-2W лампа
-повредена аларма
-реле за прекъсване на стартера
и много други.
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:... и какво може да консумира тъкав ток
-CD
-2W лампа
-повредена аларма
-реле за прекъсване на стартера
и много други.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също имах проблем преди доста време с утечка. Даже 2. Единия път се оказа радиото - допълнително слагано. При втория път се оказа динамото - постоянно закачено за акумулатора (погледни и при теб дали не е така). Между изправителните диоди се беше набила мръсотия и от там даваше утечка. Що търсене беше докато го намеря. Накрая всичко се оправи с почистването на изправителния блок.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Консумация може да имаш и от започнал да дефектира диод в изправителния блок на алтернатора.
Колегите правилно са казали да махаш предпазителите докато я откриеш.А ако не я откриеш започваш да откачаш едно по едно всяко нещо,което не е през предпазител (алтернатор,стартер,че ако ще и бордовия компютър - макар че май на него постоянното захранване минава също през предпазител).
Колегите правилно са казали да махаш предпазителите докато я откриеш.А ако не я откриеш започваш да откачаш едно по едно всяко нещо,което не е през предпазител (алтернатор,стартер,че ако ще и бордовия компютър - макар че май на него постоянното захранване минава също през предпазител).
Re: Консумация на ток
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа: имам консумацИя около 160mA
Колеги как се мери тоя ток в дом условия - обяснете моля - може ли или не?
aatanas написа:IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа: имам консумацИя около 160mA
Измерва се с мултицет. Желателно е да е цифров.Превключва се да измерва ампери.Разкача се едната клема от акумулатора напр. (+)
С двете сонди на мултицета се осъществя свързване между (+) на акумулатора и разкачения край на ел.система (в нашият случай акумулаторната "обувка")
Успех
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
aatanas написа:IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа: имам консумацИя около 160mA

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
И аз имах утечка 220 милиампера.След един месец ходене по майстори кой от кой по-майстор причината се оказа много проста.Панела на радиото (Сони слагано допълнително) при изключено радио и само часовник харчеше 170 милиампера, според последния майстор който го откри някакъв чип се бил бъгнал и затова има такава консумация.Сега като си паркирам колата махам панела и нямам проблеми.Покрай тези проблеми с майсторите си имам два перфектни калциеви акумулатора на склад.Всеки обвиняваше акумулаторите , че новите технологии на Варта и Шнайдер са пълни измами.