Пасат автоматик-"мисли" преди да потегли
Пасат автоматик-"мисли" преди да потегли
Пасата е 1.9 tdi,1999 год, автоматик.Имам го от около две години и винаги след като го запаля при първите едно две потегляния подскача. Имам предвид че му давам газ, той "мисли" 1-2 секунди и после подскача.Не съм обърнал внимание защото мислех че е нормално да прави така докато е студена. Сега не съм го карал около месец и като го подкарах вчера забелязах че прави същото ,но при всяко потегляне или подаване на газ при ниски обороти, дори и като загрее.Принципно автоматика би трябвало да потегли сам като пуснеш спирачката, дори и да не си подал газ, а моя "мисли" доста преди да го направи, а ако съм на наклон дори тръгва назад. Моля, по- компетентните от мен да помогнат със съвет.Предварително благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз също съм със автоматик и докато загрее колата до 90 гр се чуди при включванията но загрее ли нямям никакв проблем моита също е на 160 х и както каза колегата по горе филтъра но мисля че и маслото и то задължително сменя се на 50.60 хилядиtodorid75 написа:честно казано не съм го сменял откакто я имам, а съм минал към 40 000 км. преди това не знам дали е сменяно.колата е на 160 000. ако е масло на скоростната кутия не трябва ли да светне някой датчик?