Изчезна осветлението на таблото
- nikommm
- Автомобил:
- Двигател:
Изчезна осветлението на таблото
Пасат, Б3, 1990 г, все още не знам какъв тип двигател е, защото не знам откъде мога да го проверя. Ако някой ми помогне, ще бъда благодарен, за да съм наясно. И за таблото - вечер (то сега и рано се стъмва), включвам фаровете, обаче таблото си остана неосветено. Пробвах с релето, откъдето се увеличава и намалява степента на осветяемост, но нищо не стана - просто си е тъмно. Струва ми се че три лампи осветяват таблото, но не ми се вярва и трите да "изгорят" едновременно. Колеги, помогнете! От какво може да е?!

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Правилно си се ориентирал като начало към врътката за подсветката.
Много често плъзгача й не понтактува по реостата. Трябва да се свали ключа чрез издърпвне, да се отвори внимателно и да се види дали контактува добре и дали няма зацапвания по него.
От друга страна може и куплунга отзад на таблото да ти прави врътка
От същия реостат се регулира и подсветката на копчетата в централната конзола- парно, запалка, ключета за фарове за мъгла и отопление на задното стъкло.
Ако те си светят нормално и се регулират, значи проблема е в таблото. Най-вероятно спукана спойка на куплунга отзад.
За кода на мотора има 2 места, от където да провериш: Големия талон на колата и лепенка с доста данни под мокета в багажника.
Много често плъзгача й не понтактува по реостата. Трябва да се свали ключа чрез издърпвне, да се отвори внимателно и да се види дали контактува добре и дали няма зацапвания по него.
От друга страна може и куплунга отзад на таблото да ти прави врътка
От същия реостат се регулира и подсветката на копчетата в централната конзола- парно, запалка, ключета за фарове за мъгла и отопление на задното стъкло.
Ако те си светят нормално и се регулират, значи проблема е в таблото. Най-вероятно спукана спойка на куплунга отзад.
За кода на мотора има 2 места, от където да провериш: Големия талон на колата и лепенка с доста данни под мокета в багажника.