Изчезна осветлението на таблото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nikommm
Автомобил:
Двигател:

Изчезна осветлението на таблото

Мнениеот nikommm » Сря 14 ное 2007 22:07

Пасат, Б3, 1990 г, все още не знам какъв тип двигател е, защото не знам откъде мога да го проверя. Ако някой ми помогне, ще бъда благодарен, за да съм наясно. И за таблото - вечер (то сега и рано се стъмва), включвам фаровете, обаче таблото си остана неосветено. Пробвах с релето, откъдето се увеличава и намалява степента на осветяемост, но нищо не стана - просто си е тъмно. Струва ми се че три лампи осветяват таблото, но не ми се вярва и трите да "изгорят" едновременно. Колеги, помогнете! От какво може да е?! :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 ное 2007 22:32

Правилно си се ориентирал като начало към врътката за подсветката.
Много често плъзгача й не понтактува по реостата. Трябва да се свали ключа чрез издърпвне, да се отвори внимателно и да се види дали контактува добре и дали няма зацапвания по него.
От друга страна може и куплунга отзад на таблото да ти прави врътка ;)
От същия реостат се регулира и подсветката на копчетата в централната конзола- парно, запалка, ключета за фарове за мъгла и отопление на задното стъкло.
Ако те си светят нормално и се регулират, значи проблема е в таблото. Най-вероятно спукана спойка на куплунга отзад.

За кода на мотора има 2 места, от където да провериш: Големия талон на колата и лепенка с доста данни под мокета в багажника.

Потребителски аватар
nikommm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikommm » Чет 15 ное 2007 12:19

Относно типа на двигателя се оправих - 2Е е. Копчетата в централната конзола- парно, запалка, ключета за фарове за мъгла и отопление на задното стъкло - работят. Ще почна да търся какво става с таблото и ще пиша пак. Благодарности! :D

Върни се в “Passat”