Що е то и за какво служи?!

Техническа и сервизна информация за Passat
pdonev
Автомобил:
Двигател:

Що е то и за какво служи?!

Мнениеот pdonev » Пон 19 ное 2007 18:08

Колеги, колата ми е Пасат Б4. В дясно от волана на таблото имам малка кръгла решетчица наподобяваща микрофонче. Когато дам ключа на контакт, от там започва да се чува бръмчене, като работа на моторче като звука е преминал през микрофон. Незнам каква е тази решетчица, за какво служи и може ли да се прекрати това бръмчене, макар че не е силно, все-пак е дразнещо ? Благодаря за отговорите!

spasun
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spasun » Пон 19 ное 2007 18:28

Колата ти вероятно е с климатроник и това за което питаш е датчика за темпертурата в купето. В него има малко вентилаторче, което с времето започва да шуми. Можеш да го разглобиш и смажеш - помага!!! Нов от Юнитрейд над 200лв.

pdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdonev » Пон 19 ное 2007 18:32

Благодаря колега, наистина е с климатроник, а как се стига до това вентилаторче?

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пон 19 ное 2007 18:38

Въпреки че колите са ни различни това нещо го имам и аз,Пробвай да го завъртиш/наляво/ и ако се вгледаш в него най-вероятно ще видиш ,че има и две стрелкички показващи посоката на развъртане.Понеже и моя се разшумя го пръснах леко с WD40 и проблема ми се разреши.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 19 ное 2007 19:05

от обяснението ти си мисля че говориш за капачката която покрива буксата за диагностика

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пон 19 ное 2007 19:17

Това е микрофона на спец службите :D :cop

pdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdonev » Пон 19 ное 2007 19:57

По ми се ще да вярвам, че е датчик за климатроника. А това WD40 някакъв спрей ли е, и как си го пръснал, през решетчизата(дано не звучи глупаво) или го разглоби и напръска остта но вентилатора?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 19 ное 2007 19:59

И аз имам такова, но нямам климатроник???? :stll think: :oops
Б4, 1.6 Ха сега де??

pdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdonev » Пон 19 ное 2007 19:59

P.S. сега препрочитам и взех под внимание, че си го отворил, като си развил решетчицата наляво...благодаря

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пон 19 ное 2007 23:03

pdonev написа:P.S. сега препрочитам и взех под внимание, че си го отворил, като си развил решетчицата наляво...благодаря

Точно това е верния път

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пон 19 ное 2007 23:07

pdonev написа:....А това WD40 някакъв спрей ли е....

да спрей продават го примерно в Бриколаж и според мен е супер ефективен за смазване на разни джаджи или клиясали моторчета и тем подобни.С него например си смазах задната чистачка която работеше на пресекулки и от тогава почти нямам проблеми.Просто периодично пръскам там по малко.

spasun
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spasun » Вто 20 ное 2007 8:47

pdonev написа:P.S. сега препрочитам и взех под внимание, че си го отворил, като си развил решетчицата наляво...благодаря

Недей да пипаш решетката, тя е захваната с две малки зъбчета и най-много да ги счупиш, а и така няма да можеш да смажеш нищо! Свали пластмасата над климатроника и ще видиш датчика, захванат с две болтчета. Сваляш го целия, разглобяваш,почистваш, смазваш / капка масло или фина грес / и монтираш обратно. Поне една година няма да шуми!!!

pdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdonev » Вто 20 ное 2007 15:11

Да, по-различно е от на колегата Sasho_mf и не се развива решетката а се изважда заедно с малко панелче, но под него не стоеше бръмчалката а някакво кръгло отворче а вляво от него куплунг(букса) подобна на тези на задницата на аудио CD-то. Ще последвам насоките на колегата spasun и ще видя какво има над климатроника.

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Вто 20 ное 2007 16:46

spasun написа:

Недей да пипаш решетката, тя е захваната с две малки зъбчета и най-много да ги счупиш, а и така няма да можеш да смажеш нищо! Свали пластмасата над климатроника и ще видиш датчика, захванат с две болтчета. Сваляш го целия, разглобяваш,почистваш, смазваш / капка масло или фина грес / и монтираш обратно. Поне една година няма да шуми!!!

Съжалявам за грешното упътване явно при мен е различно :dontknow: :drunk

pdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdonev » Вто 20 ное 2007 22:10

sasho_mf написа:
spasun написа:

Съжалявам за грешното упътване явно при мен е различно :dontknow: :drunk

Обърнах внимание на това което е над климотроника(тепърва опознавам колата си), ами там са наредени бутоните на ел стъклата, тестера на аербега, нагревателя за задното стъло и диода на алармата, а над тези бутони е дупката за радиото не знам как да проникна отзад. Страх ме е да човъркам на сляпо :???

Върни се в “Passat”