Пасат 95г-Звуков сигнал в купето по време на движение!

Техническа и сервизна информация за Passat
batzane
Автомобил:
Двигател:

Пасат 95г-Звуков сигнал в купето по време на движение!

Мнениеот batzane » Съб 08 дек 2007 11:21

Здравейте колеги! Вчера си купих Пасат комби,1.8АBS 95г.-без газова уредба,засега :lol: !
По време на движение в купето се чува звуков сигнал,на равни интервали от време,после изчезва,пак се появява и т.н. Друго което мисля,че не е нормално :wink: -колата вдига 160,на около 4500 обор. след което просто СПИРА да ускорява,хм...такъв ли е вървежа на Пасатите се чудя! Така и така започнах,нека спомена и климатроника :lol: ,при подаване на контакт се вкл. когато поиска(включително и дисплея му).Тук поне открих къде е проблема-блок с релета до ак.батерия,почуквам ги и климата заработва.Сега ще ида да почистя клемите и да видя дали е само лош контакт. След което следва филтри,ремъци и т.н... . Иначе колата е запазена и ме кефи страшно мноооого :lol: :lol: !

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 08 дек 2007 11:22

При този звуков сигнал случайно да ти свети лампата за маслото?

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Съб 08 дек 2007 11:55

По време на движение в купето се чува звуков сигнал,на равни интервали от време,после изчезва,пак се появява и т.н.

Ако е зумера на маслото, трябва и да свети и лампата на таблото. А случайно да пищи между 2000 и 2500 оборота?

Последна промяна от Snejoky на Съб 08 дек 2007 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 08 дек 2007 12:38

Е той зумера е много дразнещ.Едва ли става дума за него.Аз преди да знам че има такова чудо си карах и въпреки позасилената музика го чух и намалих радиото,чух че пищи и като огледах видях моментално че мига лампата за маслото - яко спирачки - в банкета и започнах оглед на колата (бая по-късно разбрах че всъщност и нямало нищо и проблема е бил в маслото).
Звуковия сигнал пищене ли е или какво е? (и аз съм с климатроник ама той не издава никакви звуци освен че малко му бръмчи вентилаторчето на датчика за температурата в купето).
Успех!

batzane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batzane » Съб 08 дек 2007 13:30

Лампата на маслото свети само след контакт,както и тази за еърбезите и абса(които изгасват след 1,2 сек). Маслото е между мин и макс,и достига нормално да оптималната температура около 90*С. По време на звука никоя от лампите не свети,звука не е като на зумера за забравени светлини.Отчетлив звук ,на равни интервали -пииу,пииу,пииу...,малее какво описание ви дадох :lol: :lol: !

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 08 дек 2007 18:41

Така,
абс-а не пищи дори да му светне лампата
климатроника и той не пищи (той не е нахален и не мрънка за нищо ;) )
лампата за маслото щом не свети не е и от нея
поддържа нормална температура - и от това не е
светлините казваш,че пищят по друг начин (и те не са)
да не е нещо радио или знам ли?
алармата и тя няма какво да пищи (пък и предполагам че ще пищи по-силно и ще си я познаеш).
Ако писукането е тихо може да е от реле (при мен това за мигачите като поработи по-дълго време и започваше да си писука ама беше тихо и като го смених спря).
Тихичко ли е или си е силен звук? (ако е тихо може да е заминаващ си кондензатор на някоя електроника).
Като е загасен климатроника чува ли се? (той управлява електромотра на вентилатора посредством ШИМ и ако му се разбазика честотата може да го накара да пищи от време на време).При ралзичните степени ще пищи различно обаче.

batzane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batzane » Съб 08 дек 2007 19:28

Не е тихо,много прилича на сигнал от антирадар(а нямам такъв)! По принцип, Пасата има ли изобщо подобна звукова сигнализация(заводска), за нещо и някъде в купето?? За мигачите трябва ли да има!?? Изкл.радиото и все тая,мисля вече да го разкача съвсем..,за пробата,малее много се амбицирах :lol: !

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 08 дек 2007 19:46

За мигачите няма - използват Цък от релето като сигнализация - то умишнело е направено да цъка по-силно за да се чува.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 08 дек 2007 23:24

Хммм... колан слагаш ли като караш?
То вярно, че описанието на звука с букви е малко имагинерна величина, ама като го прочетох и веднага се сети за Волвото на едно приятелче. То така мяука, ако има седнал човек на седалката и не си е сложил колана.
Не съм виждал такава екстра в В4, ама аз определено не всичко на света съм видял, така, че....

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 09 дек 2007 2:49

radotom написа:Хммм... колан слагаш ли като караш?
То вярно, че описанието на звука с букви е малко имагинерна величина, ама като го прочетох и веднага се сети за Волвото на едно приятелче. То така мяука, ако има седнал човек на седалката и не си е сложил колана.
Не съм виждал такава екстра в В4, ама аз определено не всичко на света съм видял, така, че....

Ако има такава екстра би трябвало да има и някаква лампа на таблото?
Все пак не пречи да пробваш.Също така може да я има тази система и за двете предни седалки (до шофьора да е сдало багажа при което да отчита,че седи човек и да чака да закопчаеш колана - опитай).Като се замисля може и да има такава система макар и допълнително монтирана - за кола с AirBag е доста важно пасажерите да са с колан (иначе става мазало при катастрофа понеже колана задържа таялото докато се отвори възглавницата) и може да е било изискано монтиране на такава система в предишната държава където е карана колата (има логика ;) )

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 10 дек 2007 14:30

Аз залагам на зумера за маслото. Нищо че не свети лампата , може да са го излекували , няма да се учудя. Колегата казва че скоро го е купил.
Колега, ако се появи следващия път се опитай да караш със същите обороти (ако имаш оборотомер) или със същата скорост (ако нямаш оборотомер), ако сигнала продължи да пищи неопределено време при поддържане на скороста и изчезва ако увеличиш или намалиш скороста значи търси темата "зумера на маслото".
Успех и дано да не е това де...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 10 дек 2007 15:21

dandan написа:Аз залагам на зумера за маслото. Нищо че не свети лампата , може да са го излекували , няма да се учудя. Колегата казва че скоро го е купил.
Колега, ако се появи следващия път се опитай да караш със същите обороти (ако имаш оборотомер) или със същата скорост (ако нямаш оборотомер), ако сигнала продължи да пищи неопределено време при поддържане на скороста и изчезва ако увеличиш или намалиш скороста значи търси темата "зумера на маслото".
Успех и дано да не е това де...

И аз залагам на това !!!
По описанието ти на звука е точно тоя зумер ! Пък и лампата може да не работи !

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 10 дек 2007 18:57

Ами колегата май не е споменал да се проявява само на дълъг път.Пък и дори да е купен скоро за какво ще го лекуват като когато се купувакола човек не я кара интензивно 50-100км извънградско (когато най-масово се проявява проблема с маслото).
Едва ли е това.....все пак колега погледни в темите за "зумер за масло" и ще видиш как да тестваш лампата,как да го накараш да пищи за да видиш дали пищи по същия начин и т.н.
Успех!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 10 дек 2007 19:19

Пък и лампата може да не работи !

а бре тази лампа не ви ли светва като дадете на контакт бре , джанъм ? Тогава ше е ясно лекувано ли е нещо или не ..... :D

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 10 дек 2007 19:26

juve написа:
Пък и лампата може да не работи !

а бре тази лампа не ви ли светва като дадете на контакт бре , джанъм ? Тогава ше е ясно лекувано ли е нещо или не ..... :D

Колегата е казал,че му светва като даде на контакт ама това не е гаранция,че не са пипани нещо датчици и да е преправяно нещо (имаше някакъв начин да пищи зумера без да свети лампата като се повреди не помня какво вече беше).
В темите за зумерите беше обяснено много подробно как точно се тества лампата,зумера,датчиците и т.н.
Успех!

Върни се в “Passat”