Проблем с вълшебния пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Slavi PA99891AC
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вълшебния пасат

Мнениеот Slavi PA99891AC » Пет 04 яну 2008 15:17

Здравейте аз съм нов във форума и карам Пасат 91 година
Имам следният проблем
Преди 1 седмица смених маслото филтъра и ремъка но ,
преди няколко дни докато карах ми вдигна температура и започна да излиза пара през капака при което разбрах (по огромната локва антифриз под колата) че е изхвърлило водата вднигна ми 120 градуса темп и чаках половин час да изстине за да я върна в гаража
майсторите ми казаха че е издухана гарнитурата и най-вероятно има крива глава на цилиндър ,което само по себе си предполага временна неподвижност на колата ,дайте идея какво да правя дали да търся нова глава или да им кажа дая пилят?
Ако някой има подобен проблем нека сподели впечетленията си
най-гадното е че ,причината е ,че колата е била системно прегрявана ,жалко но факт ,на всеки може да се случи да си купи немски "диамант" :)
нуждая се от съвет и ориентиривъчна цена на ремонта.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 04 яну 2008 15:22

Ми като за начало разглобете колата,занеси главата да я прегледат в някоя шалйфбаза и хората ще кажат подлежи ли на пилене или ако я изпилят ще е извън допуските за нормална работа ;)
Също така я снимайте дали няма пукнатини в структурата и преди да я прави каквото и да е - тя сама ще си каже какво да се прави.Това определя и цената на ремонта.Успех!

Slavi PA99891AC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavi PA99891AC » Пет 04 яну 2008 16:28

zfa159 написа:Ми като за начало разглобете колата,занеси главата да я прегледат в някоя шалйфбаза и хората ще кажат подлежи ли на пилене или ако я изпилят ще е извън допуските за нормална работа ;)
Също така я снимайте дали няма пукнатини в структурата и преди да я прави каквото и да е - тя сама ще си каже какво да се прави.Това определя и цената на ремонта.Успех!

мерси за съвета знам че в случая има допустим максимум за изпилване на главата ,друг вариант който ми идва е да взема нов двигател защото се оказа ,че този е прегряван системно и не знам дали ще се оправи след евентуален ремонт.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 04 яну 2008 23:45

Имам мотор 1.8 моно ABS.
А главата докато не се премери нищо не може д асе каже.

nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicky_nikiforov » Пон 07 яну 2008 18:35

ТУК ВЪВ ФОРУМА ИМАШЕ И ДРУГ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ,ПЪРВО ПРОВЕРЕТЕ СИ ДАТЧИКА НА РАДИАТОРА,КОМПЮТЪРА НА АВТОМОБИЛА ИМА АВАРИЕН РЕЖИМ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА ПЕРКАТА,ТОВА ЧЕ ВКЛЮЧВА МОЖЕ ДА ВИ ПОДЛЪЖЕ ЧЕ Е ЗДРАВ ДАТЧИКА,ОТ МНОГОТО ПРЕГРЯВАНЕ СМЕНИХ И ГУМИЧКИ НА КЛАПАНИ ЩОТО ХАРЧЕШЕ МАСЛО,ПРОВЕРЕТЕ И ТЕСНИЯТ ОТВОР НА РАЗШИРИТЕЛНИЯТ СЪД,ЗАПУШВА СЕ С БОКЛУЦИ,НАПРАВЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА ДРУГИЯТ ПЪ Е ДОСТА СКЪП С ГЛАВАТА И МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ИЗЛИШЕН.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 08 яну 2008 0:40

nicky_nikiforov написа:...ПЪРВО ПРОВЕРЕТЕ СИ ДАТЧИКА НА РАДИАТОРА,КОМПЮТЪРА НА АВТОМОБИЛА ИМА АВАРИЕН РЕЖИМ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА ПЕРКАТА...

:да: По к'во на бас, че няма такъв режим?
Освен ако не я включва тая перка по wireless технология, защото кабелите за вентилаторчето задължително минават през датчика ;)
Ъъъъ... защо викаш? :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 08 яну 2008 8:33

radotom написа:Ъъъъ... защо викаш? :roll:

Радо той е новобранка у форума и не са му ясни некой правила ше свикне
П.С. Викането се равнява в интернет пространството на големите букви да знайте :wink:

Върни се в “Passat”