Става въпрос за един приятел който вчера си купи Пасат 1.9 ПД 131 ХП 2002 г. 4 дискови спирачки + АСР.
След натискане на спирачката задна дясна гума остава в положение натиснат педал и не се върти гумата ( блокира ). Всички останали са ок. След известно време като постой в покой се оправя ( отпуска гумата ).
Някой да знае нещо по въпроса, че момчето още не можа да се нарадва на колата и няма време да се регистрира за да пита сам.
Голямо 10х предварително.

Блокира колелото след натискане на спирачка
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте. Имах същия проблем при старата ми кола. На хладилника ми блокира колето, и добре че там на близо има сервизи. Оказа се ,че спирачният маркуч се е раздул(стеснил) от вътрешната страна и след като натисна спирачка, спирачният цилиндър не може да избута обратно течноста и колелото блокира. Извинявам се ако обяснявам много непрофесионално, но съм много далече от тази област като професия. Смениха спирачният маркуч и всичко се оправи. С течение на времето гумата стареела и ставали такива нешта. Така ми обясниха, и имаше логика.
Успехи и безаварийно на всички! И Честита Нова Година и много успехи!!!!!!!!
Успехи и безаварийно на всички! И Честита Нова Година и много успехи!!!!!!!!
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Zafirov написа:...спирачният маркуч се е раздул(стеснил) от вътрешната страна и след като натисна спирачка, спирачният цилиндър не може да избута обратно течноста...
Те т'ва исках да кажа, ама ти си го обяснил по-добре!
Много благодаря на всички отзовали се. Казах на момчето за проблема. Ходил в Унитраде ( не могъл да намери някой читав майстор да се довери ) за да му сменят маркучето но са му казали чак четвъртък. След взлизането в бокса, живот и здраве ще пиша за положението.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Adnan написа:Оказа се единственно смяна на спирачната течност. След смяна всичко е бомба.
Но все още се чудя защо ли само задната гума е оставал блокирана ?
Щото по стечение на обстоятелствата там се е събрало най-много боклук

Решението само с течност е временно.. ама времето може да е от 2 месеца, та до 2 години, че и отгоре

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
radotom написа:Решението само с течност е временно.. ама времето може да е от 2 месеца, та до 2 години, че и отгоре
Доколкото знам, VW казват, че спирачната течност се сменя най-много на 2 години. Това, че никой тук не го прави, виждаме до какво води - този проблем, касапницата по пътищата (за това има и още много други причини де).
- paralesko
- Автомобил:
- Двигател:
kolеги преди време имах проблем с единия заден апарат губеше ми течност отстраних проблема и долях нова течност та въпроса ми е коя течност от предлаганите на пазара е добра. аз тогава взех от омв тяхно производство австрииско дот5.1 посъветвахаме да не слагам от приста оил извинявам се че ползвам чужда тема. мерси 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера карахме извън градско пасата. Проблема отново се появи
.
До сега направени неща:
- Разглабяне на спирачния апарат.
- Проверка за грешки на ВАГ'ком ( АБС )
- Продухване на всички спирачни маркучи ( няма никакви боклуци )
- Смяна на спирачна течност.
Най интерестното е прави го когато си иска. Изгасяме мотора след 10 сек. всичко е ток. Нищо не ми е ястно момчето ходи Унитраде всичките процедури са направени там.
Наистина е много дразнещ проблем, аз лично вече не мога да си го обястня. Има ли някой с подобен проблем

До сега направени неща:
- Разглабяне на спирачния апарат.
- Проверка за грешки на ВАГ'ком ( АБС )
- Продухване на всички спирачни маркучи ( няма никакви боклуци )
- Смяна на спирачна течност.
Най интерестното е прави го когато си иска. Изгасяме мотора след 10 сек. всичко е ток. Нищо не ми е ястно момчето ходи Унитраде всичките процедури са направени там.
Наистина е много дразнещ проблем, аз лично вече не мога да си го обястня. Има ли някой с подобен проблем