1.8mi или 1.6i
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
1.8mi или 1.6i
Здравейте, може ли да споделите как се държи мотора 1.6i на Б4. Има ли съществена разлика в сравнение с 1.8mi, по отношение на разход на гориво, ускорение и т.н. Благодаря предварително!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.8mi или 1.6i
vpetrovbg написа:Здравейте, може ли да споделите как се държи мотора 1.6i на Б4. Има ли съществена разлика в сравнение с 1.8mi, по отношение на разход на гориво, ускорение и т.н. Благодаря предварително!
1.8Mi е мотора за тебе слагаш газ за 400 лв и караш.Ако имаш пари за бензин 1,6 е малко по-мощен толкова че да не намериш разлика с 1,8.
10кс я ги усетиш я не,ама данъка ще усетиш поне 5торно.Ако искаш мощен автомобил си вземи поне 140-150кс,
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
walentin написа:Мишу, ако тоя мотор 1.6 101к.с. е модел'97 година , нема как да е слаган на Пасат Б4.Май е по-стар,а?
Моя грешка. 96-та година е.
http://home.planet.nl/~koni1691/ecodes.html
Но може човекът да говори за AEK, който е края на 94г. Но той има по-слаб въртящ момент и съвсем не е подходящ за голяма кола.
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:...
Защо мислиш така? Аз не отричам, че е много добър мотор. Един приятел има Толедо със същия и върви страшно много. Но не може да сравняваш мотори със 3-4 години разлика и почти еднакви коне. И най-малкото ако беше по-добър щеше още да се произвежда. Но на негово място сега се произвежда AFT.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Карал съм Пасат и двата мотора...
И двата мотора идват малко слабички за купе на пасат. Аз все комбита съм карал, както исега, но, ако питате мен, 1.6i е по-добър от 1.8Mi, Идвата автомобила ми бяха с газови уредби, като на 1.6i беше с ламбда контрол модул- монтирана и в Италия. Определено беше по-добре.
1.8Ми е - по-разпространен, данъка е по-малък, както казват по-нагоре, частиоте са по-ефтини.
1.6i е малко по-пъргав и по-икономичен за градското обаче- няма разлика. Ако обаче караш над 120 и двата мотора харчат почти едно и също.
Мотора АЕК 1.6i определено е по-нова генерация мотор. при мен беше монтиран на пасат комби 1994г.
1.8Ми е - по-разпространен, данъка е по-малък, както казват по-нагоре, частиоте са по-ефтини.
1.6i е малко по-пъргав и по-икономичен за градското обаче- няма разлика. Ако обаче караш над 120 и двата мотора харчат почти едно и също.
Мотора АЕК 1.6i определено е по-нова генерация мотор. при мен беше монтиран на пасат комби 1994г.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mishu написа:niikoo_1 написа:...
Защо мислиш така? Аз не отричам, че е много добър мотор. Един приятел има Толедо със същия и върви страшно много. Но не може да сравняваш мотори със 3-4 години разлика и почти еднакви коне. И най-малкото ако беше по-добър щеше още да се произвежда. Но на негово място сега се произвежда AFT.
Спри с глупостите ще ти напиша отново

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mishu написа:По добър не означава само кой кого ще дръпне и тн. Кажи ми една причина, по която той не се произвежда щом според теб е по-добър. И пак повтарям - не казвам, че 1.8mi е лош двигател.
Произвеждал се е плътно от 91ва до 98година с малки изменения, АЕК и АФТ ги правят от 94/95 до 97ма година.
Да не говорим, че самия мотор носи корените си от далечното минало и ако му се включат и варианти предхождащи АБС и АДЗ мотора като РП и производните ще се види, че това мотор носи корените си от началото на 80те години и се произвежда почти до края на 90те години с малки изменения

Това са почти 20години

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mishu написа:Дай линк
Къф линк да ти дам бе пич

ДАже сега като гледам в АутоДатата има ANN мотор слага се в Голф Кабрио от 98ма година до 2003

АУтоДата нямаш ли