Скорости - Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Скорости - Б5

Мнениеот tresto » Нед 06 яну 2008 20:27

Имам един проблем,3-а скорост когато включа има стържене,и то по често го има когато от по висока предавка превключа към 3-а,маслото е наред,от какво може да е?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 07 яну 2008 8:56

Само в момента на включване ли го има, или постоянно когато е на тази предавка ?
Първото - синхронизатор, второто - лагер.
Все пак, това е "диагностика" от дистанция. Най-добре е колата да я види на място специалист.

Потребителски аватар
NIKO_69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKO_69 » Пон 07 яну 2008 10:24

Здравей те ,за много години,щастие и касмет.
Аз залагам на износено зъбно колело,поне до сега съм се сблъсквал само с такива проблеми.Щом е само на трета,лаерите са за всичките скорости,ако е лагер ще вие на всяка скорост.Това е моето мнение.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 07 яну 2008 10:47

99% съм сигурен, че е синхронизатор. Подмяната е доста тегава и не всеки се навива да отваря скоростната кутия. Синхронизаторите са сравнително скъпи и ако ще сменяш сменяй всичките.Аз също имам проблеми със скоростите, но при мен мисля че съединителя е за смяна, съвета ми е като превключваш на проблемната скорост а и изобщо да задържаш съединителя 2-3 секунди натиснат. И накрая виж си маслото на скоростите, защото мойто не бе сменяно и превключването бе гадно, след като го смених с Лики Моли има значително подобрение в работата на скоростите.

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Пон 07 яну 2008 13:32

Аз маслото го смених,по скоро ми доляха около 300-400 грама,майстора каза че не е за сменяване още,иначе само при включването на 3-та го има ръмженето,проблема повече го има когато от 4-та включа към 3-та,понякога изчаквам да паднат малко оборотите и тогава включвам 3-та,но пак го има дори и по слабо,знам че така е трудно да се каже от какво може да е,но е доста неприятно това ръмжене.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 07 яну 2008 16:21

Най-добре отиди да я видят, но мисля че е синхронизатор.Така правим само предположения, дано е нещо друго. :cry:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Съб 12 яну 2008 22:13

колегата е прав, отиди при специалист, щото едни приятел гризна дръвцето след като си купи Бора и сега ремонта на скоростната кутия ще му е около 1000лв

Върни се в “Passat”