Скорости - Б5
- tresto
- Автомобил:
- Двигател:
Скорости - Б5
Имам един проблем,3-а скорост когато включа има стържене,и то по често го има когато от по висока предавка превключа към 3-а,маслото е наред,от какво може да е?
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
99% съм сигурен, че е синхронизатор. Подмяната е доста тегава и не всеки се навива да отваря скоростната кутия. Синхронизаторите са сравнително скъпи и ако ще сменяш сменяй всичките.Аз също имам проблеми със скоростите, но при мен мисля че съединителя е за смяна, съвета ми е като превключваш на проблемната скорост а и изобщо да задържаш съединителя 2-3 секунди натиснат. И накрая виж си маслото на скоростите, защото мойто не бе сменяно и превключването бе гадно, след като го смених с Лики Моли има значително подобрение в работата на скоростите.
- tresto
- Автомобил:
- Двигател:
Аз маслото го смених,по скоро ми доляха около 300-400 грама,майстора каза че не е за сменяване още,иначе само при включването на 3-та го има ръмженето,проблема повече го има когато от 4-та включа към 3-та,понякога изчаквам да паднат малко оборотите и тогава включвам 3-та,но пак го има дори и по слабо,знам че така е трудно да се каже от какво може да е,но е доста неприятно това ръмжене.