съмнения за износен съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
niksan
Автомобил:
Двигател:

съмнения за износен съединител

Мнениеот niksan » Сря 16 яну 2008 14:55

Поздрави на всички и Честита Нова година?
За съжаление за мен тя започна с проблеми по автомобила. Колата е PASSAT B3 1,8 моно.Проблема е следния: колата изведнъж загуби мощност и се появи нещо като пребуксуване при подаване на повече газ-оборотите се вдигат, но колата не се "изтрелва". При изкачване на наклони това "пребуксуване"се засилва, което налага преминаване на по-ниска предавка.Имам съмнения,че причината е в съединителя,защото от около година при потегляне колата тресе.Моля за вашите съвети.

Jivko73
Автомобил:
Двигател:

съединител

Мнениеот Jivko73 » Сря 16 яну 2008 15:35

Дръпни ръчната докрай,включи на 3-та и отпускай бавно съединителя.Ако изгасне-добре,ако не май ще сменяш.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 16 яну 2008 16:23

На колко ти е старият съединител? Според мен направо сменяй, и то комплект, както си му е реда. По начина по който се държи мисля че няма смисъл да дърпаш ръчна дори

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 16 яну 2008 16:24

колега 5-6 теми по надоло има същата тема като твоята,прочетя и ще разбереш какво му е на твоя съединител.

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Сря 16 яну 2008 19:44

Jivko73 написа:Дръпни ръчната докрай,включи на 3-та и отпускай бавно съединителя.Ако изгасне-добре,ако не май ще сменяш.

дамм, това е най-лесният начин да провериш.....също става и като опреш предните гуми в някой бордюр.....включваш 3-та , пускаш съединителя и трябва да угасне, ако не....сменяй съединител :wink:
Успех :wink:

пп Да ти изпреваря въпроса - "какъв съединител да взема" :lol: ........виж ЛУК или ЗАКС :wink:

niksan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksan » Чет 17 яну 2008 13:27

Теста с включването на 3-та или 4-та го правих и колата гаснеше. Но засега се ориентирам към смяна,защото италианеца, който е карал колата едва ли го е сменял, а тя е вече на над 300х/ не съм сигурен колко е превъртана от тамошните и нашенските "търговци"/.Ще се възползвам от съвета за марката на съединителя.

Върни се в “Passat”