Поздрави на всички и Честита Нова година?
За съжаление за мен тя започна с проблеми по автомобила. Колата е PASSAT B3 1,8 моно.Проблема е следния: колата изведнъж загуби мощност и се появи нещо като пребуксуване при подаване на повече газ-оборотите се вдигат, но колата не се "изтрелва". При изкачване на наклони това "пребуксуване"се засилва, което налага преминаване на по-ниска предавка.Имам съмнения,че причината е в съединителя,защото от около година при потегляне колата тресе.Моля за вашите съвети.
съмнения за износен съединител
съединител
Дръпни ръчната докрай,включи на 3-та и отпускай бавно съединителя.Ако изгасне-добре,ако не май ще сменяш.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Jivko73 написа:Дръпни ръчната докрай,включи на 3-та и отпускай бавно съединителя.Ако изгасне-добре,ако не май ще сменяш.
дамм, това е най-лесният начин да провериш.....също става и като опреш предните гуми в някой бордюр.....включваш 3-та , пускаш съединителя и трябва да угасне, ако не....сменяй съединител

Успех

пп Да ти изпреваря въпроса - "какъв съединител да взема"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Теста с включването на 3-та или 4-та го правих и колата гаснеше. Но засега се ориентирам към смяна,защото италианеца, който е карал колата едва ли го е сменял, а тя е вече на над 300х/ не съм сигурен колко е превъртана от тамошните и нашенските "търговци"/.Ще се възползвам от съвета за марката на съединителя.