Та да взема да попитам: пасатора си го купих с газово Landi. От доста време бях забрави на колата да слагам бензинец, що то май й става лошо от него, пък аз като ида да плащам получавам обриви

Та скоро исках да разкача изпарителя и установих, че притока на газ не е спрян. Отидох и сипах малко бензиан (ох, сърцето ми!) и след това установих, че притока е спрян (става въпрос САМО при спрян двигател и без контакт).
Отделно от това си спомних, че имаше момент, когато колата след палене сякаш се давеше до момента, в който успея да я форсирам, след което тръгваше нормално. Това отмина, но сега се замиялям, че това вероятно е бил момента, в който бензинът е свършвал, но газовото се е опитвало да пали на бензин.
Та връщам се към конкретната случка: след като си закачих изпарителя обратно и тръгнах на път, по едно време не ми хареса как набира. Е, беше си от големия баир, но аз реших да я пробвам на бензин. Као превключих, колата взе да намаля, все едно, че съм на моторна спирачка, спря, загасна и като се опитвах да я подкарам - отново проблема със задавянето. Форсирах и си карах без проблеми до края.
Та въпросите ми са:
1. Има ли Rezo-то система, която да следи, дали има бензин и ако няма да превключва на газ (мойто пали задължително на бензиа и като вдигна обороти минава на газ)?
2. От какво може да е това давене при запалване... или просто трябва да сипя повечко бензин?
Благодаря на всички (пак)!