и въпросче за LANDI RENZO

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

и въпросче за LANDI RENZO

Мнениеот Oleg_Yanev » Пет 08 юли 2005 16:18

Пак здравейте и пак на всички!

Та да взема да попитам: пасатора си го купих с газово Landi. От доста време бях забрави на колата да слагам бензинец, що то май й става лошо от него, пък аз като ида да плащам получавам обриви :-)
Та скоро исках да разкача изпарителя и установих, че притока на газ не е спрян. Отидох и сипах малко бензиан (ох, сърцето ми!) и след това установих, че притока е спрян (става въпрос САМО при спрян двигател и без контакт).
Отделно от това си спомних, че имаше момент, когато колата след палене сякаш се давеше до момента, в който успея да я форсирам, след което тръгваше нормално. Това отмина, но сега се замиялям, че това вероятно е бил момента, в който бензинът е свършвал, но газовото се е опитвало да пали на бензин.
Та връщам се към конкретната случка: след като си закачих изпарителя обратно и тръгнах на път, по едно време не ми хареса как набира. Е, беше си от големия баир, но аз реших да я пробвам на бензин. Као превключих, колата взе да намаля, все едно, че съм на моторна спирачка, спря, загасна и като се опитвах да я подкарам - отново проблема със задавянето. Форсирах и си карах без проблеми до края.
Та въпросите ми са:
1. Има ли Rezo-то система, която да следи, дали има бензин и ако няма да превключва на газ (мойто пали задължително на бензиа и като вдигна обороти минава на газ)?
2. От какво може да е това давене при запалване... или просто трябва да сипя повечко бензин?

Благодаря на всички (пак)!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 08 юли 2005 18:27

Аз съм със същата уредба и го имам това задавяне само когато е студена колата........ Примерно паля сутрин на бензин тръгвам тя автоматично си минава на газ, обаче аз след триста метра спирам да си купя примерно вестник. Тя отново пали на бензин обаче като тръгна да подавм газ почва да тресе да се дави докато сколасам с помпене на педала да я изфорсирам на бензин. Ако е загряла или топла няма такива проблеми. Обяснявам си го с факта че в смукателните колектори има остатъци от студена тредно летлива газ която мотора засмуква заедно с бензина който му подава инжекциона и се получава преобогатена горивна смес. Разбира се това е частен случай и аз когато знам че след 300м примерно ще трябва да спирам си минавам на бензин.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пет 08 юли 2005 21:28

трябва да си сложите КЛАПАН "СТАРТ-ПЕТРОЛ"

Устройство, локализирано между изход газ на редуктора и горивно-въздушния смесител, прекъсващо потока на газ по време на стартиране и работа на бензин.

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Пон 11 юли 2005 8:35

Silent, точно това е поведението, което забелязах по-рано... и аз си го обяснявах по същия начин. За съжаление, сега се дави на газ, веднага след като превключи, докато я изфорсирам... и то при студена, топла, хладка и др.

Popeye, не знам какво е "СТАРТ-ПЕТРОЛ", но ми се струва, че имам такова нещо, защото, както написах след като сложих бензин, газта беше пряна. Просто не знам, дали т'ва нещо усеща, дали въобще има бензин... но явно да.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 11 юли 2005 20:09

СТАРТ-ПЕТРОЛ е клапан който седи между изпарителя и плочката

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Пон 18 юли 2005 9:11

Oleg_Yanev написа:...сега се дави на газ, веднага след като превключи, докато я изфорсирам... и то при студена, топла, хладка...

Ами само да споделя за давенето, понеже вече разбрах от какво е. Ами няма никакво давене, просто релето за превключване бензин-газ се беше прецатако и не превключваше. Смених го и сега няма проблеми - 3 лв.!!! и малко нерви :-/ Не мога точно да си обясня кое и как се е прецакало, защото много ясно се чуваше, че прещрактва на газ, но след това явно не е подавало газ, защото колата се държеше, сякаш е на моторна спирачка...
А за притока на газ - ами проблема го няма, откакто сипах и малко бензин!

Още веднъж благодаря на всички!

Върни се в “Passat”