Колко струва машинката за оборотите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Колко струва машинката за оборотите

Мнениеот stereofonix » Чет 06 мар 2008 19:41

Здравейте колеги. Колата е Пасат Б4 1800 куб см. 90 коня моно инжекция. Тъи като след форсисане колата сваля мн бавно оборотите ми казаха че е машинката за оборотите ( не знам дали аз се бъркам или съм чел тука от форума но това да не е машинката за празен ход или се бъркам) Та тази машинка за оборотите се намира от страни на плочката на моноинжекцията. Искам да попитам ориентировъчно колко пари ще е ? И според вас от нея ли ще е проблема ?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 06 мар 2008 20:08

Около130лв нова или 50-60лв втора употреба :idea:

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Чет 06 мар 2008 20:22

Благодаря Ти за бързият отговор. Не е много евтинка ... явно ще поизчака малко :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 07 мар 2008 12:20

stereofonix написа:Благодаря Ти за бързият отговор. Не е много евтинка ... явно ще поизчака малко :roll:

40 лв втора ръка...нова не ти трябва..защо ти се свидят?
Но за да си сигурен,че е от нея закачи колата на декодер...
А не е хубаво машинката да чака защото недобрата работа на степ-моторчето води до повишен разход(най-малкото не ти сработва системата за принудителен празен ход поради задържането на дросела от моторчето).....

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Нед 09 мар 2008 20:29

А можели някой колега да ме опъти от къде мога да си намеря такава машинка. За съжаление не съм от София :( от провинцията съм и по точно от Нова Загора. Ако има някои колега от Стара Загора които има на идея къде в Ст.Загора може да се намери да свика. За предпочитане е да се намери работеща 2-ра употреба но от къде и за колко помагаите :)

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

ре,,,,,,,,,,,

Мнениеот Radoslav_Radev » Нед 09 мар 2008 21:41

:roll: значи,моторчето за празен ход трявва дае ЗАДАЛЖИТЕЛНО НОВО,струва около стотина лева,потърси го АУТО+,има го тоз магаин в Ст загора и задалжително свали куплунга и изброи с колко входа/отворчета е/ единия е с 4 другия е с 7 мисля че твоя сучаи е с 7 ,но провери------------------успех колега : vw fen

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 10 мар 2008 0:52

Пиши поне за колко време ти сваля оборотите.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пон 10 мар 2008 10:32

Недей тича да купуваш ново стъпково моторче! И аз имах подобен проблем задържаше над 1000 оборота, но свалих моторчето , почистих го , почистих контактите , събрах го и го монтирах. След това откачих клемата на акумулатора (за 10-15 минути) всичко си дойде на място. Вече два месеца всичко е ОК.

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Пон 10 мар 2008 12:29

Значи оборотите от 3000 до 1000 ги сваля за около 2-2.5 секунди .. ами щом като сменям предавките не може да свали мормално оборотите и колата леко предърпва си направете сметката. А това за свалянето на стъпковото моторче сравнително лесна задача ли е или си е голяно дупене и бърникане. Технически и практически не съм бос, но все пак тепърва започвам да се занимавам с автообили и малко или много си ме чувърка от вътре всчико аз да си пипна и оправя. То това е един вид краста и удоволствие :) След като се разглоби и после за сглобяване иска ли някаква центровка ? Ако не може и да се престраша да го барна аз :)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 12 мар 2008 0:15

Предишния ми пассат правеше същото нещо като натрупа грешка от газовата уредба.Еле ако и се пусне климатика направо беше ужасно.
Ак и при теб са същите симптоми ще ти кажа как да ги отстраниш.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 12 мар 2008 18:41

Колега извинявай, но не търсиш :wink: , а има доста изписано по въпроса за мотора за празен ход(ПХ), наричан още стъпков мотор. Има и теми в който са дадени и снимки и препратки към руски сайтове. Тъй като двигателите ни са еднакви, предполагам и твоето мот. за ПХ е с четири пина за контакт. Във Варна имам приятел собственик на магазин за авточасти, от когото наскоро колега си го купи ново за 106 лв. В София, това нещо втора ръка може да се намери за 40 лв.
От твоя град е колегата FreeSoul, предполагам няма да ти откаже съдействие, пиши му.
Все пак е най-добре първо да се направи компютърна диагностика, защото може виновника да е ТПС-а. Двигателя ти мини ли си обобротите на празен ход, гасне ли?

Виж тук:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F2%EE%F0
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F2%EE%F0
а тук е описано как да го почистиш:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... +%F5%EE%E4

:да:

Върни се в “Passat”