Здравейте,
имам Passat 19tdi, 95 г.
Интересува ме има ли антенен усилвател този автомобил,
защото нещо не приема като трябва а само по-силните станции
(спрямо приемниците на други автомобили).
Овен това има още няколко свободни кабела отиващи към
приемника, които не съм свързал никъде.
Приемника е оригинален, но
1. е от друг автомобил
2. малко съм го "флашвал" заради проблем
Предварително благодаря на отзовалите се.

Има ли усилвател в антената ???
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Антените за пасат...
Namesata написа:продават се усилватели в практикер 12 лв е. Ефекта е чак в гаража на затворени врати се чува идеално,а някой ако може да ми каже къде се продават антени за пасат щот не мога да си намеря никъде.
Антените за пасат са BOScH. Във магазините Авто плюс има голямо разнообразие от тях, но цените има са като на Бош-но поне работят супер. Има антени с вграден усилвател, и такива без- който каквото иска. Продават ги в комплект са кабел(и).
А ако на някой му няма само външното (пръчката) имаше и пръчки при тях - дано не му се налага на някой да търси само пръчка, ама има ги всякакви...крадци.
- paralesko
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и при мен приемника ми лови станции само в самите градове и то по силните а на между градовете като пътувам нищо не лови от начало беше с касетофон и мислех че е от него .но уви. сложих нов паинер и същата работа.като съм на работа с служебния автобус из българия слушам всичко на всякъде .но с пасата не моята антена е къса а не като на другите комбита нормално дълги. немога да си го обесня. това нещо. ама сега гледам всички мнения с проблеми са на колеги с пасат б4 дане би нещо да имат проблем заводско или по скоро нещо несъответстващо с нашите честоти или незнам точно как да го кажа. добре че има cd. та компенсираме проблемите някак 

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
B4 май са без усилвател...
Тъй като на мен на В4-ката през 2006г ми опткраднаха външното тяло на антената (монтирана отзад на комбито) се наложи да си купя цяла антена комплект. И тъй като не знаех предишната каква е (да не отварям корите и всичко по 2 пъти) - новата я взех с усилвател.
Имаше 5м метра кабел антенен и един проводник(изработени в един корпус) за захранване на усилвателя - който е вграден в конусовидното тяло на самата антена, където се завива външната пръчка.
Доста се поизпотих докато я сменя, даже кабела (новия) го прекарах както тръгва отгоре от покрива под таванната кора отзад по задната греда на 5-тата врата, покрай капачката за резервоара - и после отдолу по праговете (не през шьофьорската страна) и си мислех че ще се появят смущения, щото там вървят доста други кабели, но - нямаше такива. Оригинално кабела върви само по тавана покрай гредата над десните врати, слиза по градата на предното стъкло и отива до касетофона. Но тъй като тавана беше севтло сив и като взех да пипам навсякъде пръсти оставаха, пък и нещо не се получаваше както трябва- реших кабела да го прекарам отдолу по гредата под вратите.
Новата антена си пасна - все едно там си е била. А и усилвателя - определено показа разлика. Аз имах един Kenwood- много добро радио CD (според мен). Антената (с вграден усилвател) тогава (2006г лятото) струваше 95 лв.
Имаше 5м метра кабел антенен и един проводник(изработени в един корпус) за захранване на усилвателя - който е вграден в конусовидното тяло на самата антена, където се завива външната пръчка.
Доста се поизпотих докато я сменя, даже кабела (новия) го прекарах както тръгва отгоре от покрива под таванната кора отзад по задната греда на 5-тата врата, покрай капачката за резервоара - и после отдолу по праговете (не през шьофьорската страна) и си мислех че ще се появят смущения, щото там вървят доста други кабели, но - нямаше такива. Оригинално кабела върви само по тавана покрай гредата над десните врати, слиза по градата на предното стъкло и отива до касетофона. Но тъй като тавана беше севтло сив и като взех да пипам навсякъде пръсти оставаха, пък и нещо не се получаваше както трябва- реших кабела да го прекарам отдолу по гредата под вратите.
Новата антена си пасна - все едно там си е била. А и усилвателя - определено показа разлика. Аз имах един Kenwood- много добро радио CD (според мен). Антената (с вграден усилвател) тогава (2006г лятото) струваше 95 лв.
Последна промяна от krraynov на Пет 25 яну 2008 22:32, променено общо 1 път.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
paralesko написа:...ама сега гледам всички мнения с проблеми са на колеги с пасат б4 дане би нещо да имат проблем заводско или по скоро нещо несъответстващо с нашите честоти или незнам точно как да го кажа.
проблема, е в това, че тези усилватели сдават багажа и смяната им е много трудоемка (антената е на покрива). ако карах комби, бих се пробвал, но за седан забрави. любопитен съм какви са тези усилватели в практикер, за които спомена един колега по-горе. дали могат да се монтират непосредствено зад радиото или трябва да са до антената.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
joro_kem написа:paralesko написа:...ама сега гледам всички мнения с проблеми са на колеги с пасат б4 дане би нещо да имат проблем заводско или по скоро нещо несъответстващо с нашите честоти или незнам точно как да го кажа.
проблема, е в това, че тези усилватели сдават багажа и смяната им е много трудоемка (антената е на покрива). ако карах комби, бих се пробвал, но за седан забрави. любопитен съм какви са тези усилватели в практикер, за които спомена един колега по-горе. дали могат да се монтират непосредствено зад радиото или трябва да са до антената.
точно зад касетофона се слага но трябва да си пуснеш един захранващ кабел от + на акумолатора или от касетофона то отдзад на опаковката на усилватела има малко инфо

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Намеса, пак ли се намеси в рудничарското дело?
Има усилвател на антената.
Научих го от тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F2%E5%EB

Има усилвател на антената.
Научих го от тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F2%E5%EB
Здравейте колеги.По въпроса за антените и антенните усилватели мога да кажа за В5 и то от личен опит.Там антената е активна(с усилвател).Този усилвател обаче се захранва по коаксиалният антенен кабел само от фабричните радиокасетофони или радио СД-та.Ако радиото не е заводско и антеннят усилвател не е захранен,то даже се получава ефект на заглъхване и смущаване.За да се избегне това трябва да се направи едно лесно за изпълнение и супер евтино приспособление.Аз си го направих и значително подобрих радиоприемането.Прочел съм го в руския форум за В5 и давам връзка.Надявам се руският не е проблем за никого!ТОВА Е ВРЪЗКАТА