Как да почистя машинката за празен ход?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Masculan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да почистя машинката за празен ход?

Мнениеот Masculan » Чет 21 фев 2008 13:33

Единствения теч, които имам е от машинката на празния ход. Как може да се спре това и как става почистването?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 21 фев 2008 14:38

Аммммм... теч?!?
Теч на какво?
Я, ако може, дай снимка на това, от което имаш теч, защото аз не се сещам какво може да тече от нея.
Иии... аз видях за каква кола и мотор става дума, но едва ли всички помнят.
Пиши го винаги, когато задаваш въпрос, свързан с двигател, окачване, спирачна система...
И си попълни полето 'Гараж' в профила ;)

Потребителски аватар
Masculan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masculan » Чет 21 фев 2008 19:43

[quote="radotom"]Аммммм... теч?!?
Теч на какво?
Я, ако може, дай снимка на това, от което имаш теч, защото аз не се сещам какво може да тече от нея.
Иии... аз видях за каква кола и мотор става дума, но едва ли всички помнят.
Пиши го винаги, когато задаваш въпрос, свързан с двигател, окачване, спирачна система...
И си попълни полето 'Гараж' в профила ;)[/quote

АМи снимка нямам, но е от нея, защото смених гарнитурата под капака на главата, а и от тампона на моното няма нито капка. А що се отнася до "Гаража", не намирам в профила такова определение! :?:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 22 фев 2008 12:10

Колега, от моторчето(машинката, както си го определили) за празен ход няма от какво да има теч. По принцип в него има малко смазка, която обаче не може ей така да протече, защото не е течна, а и моторчето има много добро уплътнение. Най-добре направи снимка и я пусни тук, както е писал и radotom, защото не е ясно за какво точно става въпрос.
Възможно е да е омаслено отвън, заради маслените изпарения.
:idea: Външно се почиства лесно на пароструйка или най-добре с парцал и бензин(нещо друго по избор) ако го свалиш и имаш желание да се занимаваш.
:да:

Ако имаш съмнения, че не работи добре и решиш да го отвориш и почистиш от вътре прочети тук(колега с втория пост е описал добре процедурата): http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%F7%E5

Потребителски аватар
Masculan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Абе сички са пичове!

Мнениеот Masculan » Пет 22 фев 2008 20:38

Много съм ви благодарен!

Потребителски аватар
Masculan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masculan » Пет 22 фев 2008 20:44

Dpop написа:Колега, от моторчето(машинката, както си го определили) за празен ход няма от какво да има теч. По принцип в него има малко смазка, която обаче не може ей така да протече, защото не е течна, а и моторчето има много добро уплътнение. Най-добре направи снимка и я пусни тук, както е писал и radotom, защото не е ясно за какво точно става въпрос.
Възможно е да е омаслено отвън, заради маслените изпарения.
:idea: Външно се почиства лесно на пароструйка или най-добре с парцал и бензин(нещо друго по избор) ако го свалиш и имаш желание да се занимаваш.
:да:

Ако имаш съмнения, че не работи добре и решиш да го отвориш и почистиш от вътре прочети тук(колега с втория пост е описал добре процедурата): http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%F7%E5

Много е вероятно, както казваш да е от изпаренията. Как може да се ограничи това?

Върни се в “Passat”