Как да почистя машинката за празен ход?
- Masculan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да почистя машинката за празен ход?
Единствения теч, които имам е от машинката на празния ход. Как може да се спре това и как става почистването?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аммммм... теч?!?
Теч на какво?
Я, ако може, дай снимка на това, от което имаш теч, защото аз не се сещам какво може да тече от нея.
Иии... аз видях за каква кола и мотор става дума, но едва ли всички помнят.
Пиши го винаги, когато задаваш въпрос, свързан с двигател, окачване, спирачна система...
И си попълни полето 'Гараж' в профила
Теч на какво?
Я, ако може, дай снимка на това, от което имаш теч, защото аз не се сещам какво може да тече от нея.
Пиши го винаги, когато задаваш въпрос, свързан с двигател, окачване, спирачна система...

- Masculan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="radotom"]Аммммм... теч?!?
Теч на какво?
[/quote
АМи снимка нямам, но е от нея, защото смених гарнитурата под капака на главата, а и от тампона на моното няма нито капка. А що се отнася до "Гаража", не намирам в профила такова определение!
Теч на какво?

АМи снимка нямам, но е от нея, защото смених гарнитурата под капака на главата, а и от тампона на моното няма нито капка. А що се отнася до "Гаража", не намирам в профила такова определение!

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега, от моторчето(машинката, както си го определили) за празен ход няма от какво да има теч. По принцип в него има малко смазка, която обаче не може ей така да протече, защото не е течна, а и моторчето има много добро уплътнение. Най-добре направи снимка и я пусни тук, както е писал и radotom, защото не е ясно за какво точно става въпрос.
Възможно е да е омаслено отвън, заради маслените изпарения.
Външно се почиства лесно на пароструйка или най-добре с парцал и бензин(нещо друго по избор) ако го свалиш и имаш желание да се занимаваш.
Ако имаш съмнения, че не работи добре и решиш да го отвориш и почистиш от вътре прочети тук(колега с втория пост е описал добре процедурата): http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%F7%E5

Ако имаш съмнения, че не работи добре и решиш да го отвориш и почистиш от вътре прочети тук(колега с втория пост е описал добре процедурата): http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%F7%E5
- Masculan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе сички са пичове!
Много съм ви благодарен!
- Masculan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dpop написа:Колега, от моторчето(машинката, както си го определили) за празен ход няма от какво да има теч. По принцип в него има малко смазка, която обаче не може ей така да протече, защото не е течна, а и моторчето има много добро уплътнение. Най-добре направи снимка и я пусни тук, както е писал и radotom, защото не е ясно за какво точно става въпрос.
Външно се почиства лесно на пароструйка или най-добре с парцал и бензин(нещо друго по избор) ако го свалиш и имаш желание да се занимаваш.
Много е вероятно, както казваш да е от изпаренията. Как може да се ограничи това?