Сложих испанска водна помпа преди около 20 000 км, а вече тропа много повече от оригиналната на приблизително 250 000 км. И двете не текът от никъде но за сметка на това мелят камъни вътре. Предлагат ми италиянска КВП за 35 лева, апък друг, немска Хепо за 60 лева. Ако някой има поглед над нещата моля да помогне. Очаквам предложения за някоя помпа която да забравя
Да нямаш някакъв боклук в охладителната уредба, който да застава на перката и да го "мелят"? При мен така имаше някакво винтче (вероятно още в италия са го изтървали вътре, и беше зверски изядено всичко.
Като за начало провери колко е натегнат ремъка-ако е пренатегнат може да съсипе лагера на помпата за 10-15 хил.км.Ако споделиш модела на колата мога да ти кажа как се проверява и колко се натяга ремъка.Другия вариянт е помпата да е менте и за това да се е скапала преждевременно.
Сложих си помпа на HEPU - Germany, преди повече от 2 години и нямам проблеми. Тогава ми струваше под 50 лв., не помня точно колко, но все пак имах отстъпка - 20%.
най вероятно е притегнат ремък, затова бързо ги събаря лагерите. Прав е колегата преди мен дето каза за това. Каквато и да сложиш много е важво опъна на ремъка, ако си притегнал повече причината е тази, не е от некачествена помпа-толкоз бързо да се скапе. Отиваш в Ауто+ и искаш помпа и си готов.
Или аз съм тъп или търсачката не бачка както трябва ,ама разгеле след час ровене намерих къде да си споделя проблема.Та значи от един два дни се появи странно виене откъм водната помпа.Реших ,че е оттам защото като сваля ремъка и шума се губи.Динамото не издава почти никъв звук като го завъртя на ръка.Та питанката ми е подлежат ли на ремонт тез помпи или да си търся новичка? А и ако някой има друго мнение по въпроса с диагностицирането на проблема нека да го сподели.
Помпата може да се каже че не подлежи на ремонт. Щом вие но не тече може да караш още ако не те дразни Но имай едно наум че може да не поддържа нормална циркулация на охл.течност и без да протече което може да доведе до прегряване и пробив на гарнитура на главата. Така че по добре я смени не е кой знае каква философия. Моята я купих за 35лв даже незнам каква марка е но 3-та год. нямам проблеми с нея.
Ей аз преди близо 2 години требеше да избирам между Хепу и Колбеншмит,избрах под пряк съвет на търговеца Колбеншмит и кво да ви каам след 7хил.кл. отдолу изби зелено което ше рече че май протече,но негуби течност,така че избирай Хепу според мен
Бях си приготвил 50 лв. за помпата и като отидох в магазина се оказа ,че за тия парички мога да си взема и ново термостатче . Не издържах на изкушението и утре ако е рекъл Господ ще ги сменя.БЛАГОДАРЯ на всички колеги за информацията!