Проблем с климатика на на Пасат В 5?

Техническа и сервизна информация за Passat
kiss
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатика на на Пасат В 5?

Мнениеот kiss » Чет 28 фев 2008 21:33

От известно време някъде около жабката се чува странен шум - нещо като пукане или бълбукане.Става когато е пуснат двигателя или има контакт. Мисля, че е нещо с фреона, но може и да не е така..просто не се сещам за нещо друго и там само такава подобна течност май има.. Знае ли някой нещо по въпроса

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 01 мар 2008 17:09

Климатик или климатроник имаш ? Предполагам че е второто, и явно не си на ECON. Шума, който чуваш, е от движението на фреона. Други шумове от движение на течности там може да са от акумулатора (електролит), или вода през дренажните отвори под акумулатора.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Нед 02 мар 2008 21:12

Здравей и от мен,колега.Зад жабката се намира позициониращият мотор за клапата за външен\вътрешен въздух.Ако се чува леко ПУКАНЕ от там,когато колата е на контакт,натисни копчето за вътрешна циркулация на въздуха и се услушай дали ще изчезне пукането.Препоръчително е вентилатора за купето да е на най-ниска степен-за да мошеш да чуваш пукането.Ако след натискането на копчето за вътрешна циркулация,звука изчезне-най-вероятно(ако си с климатроник)трябво да се направят основни настройки на позициониращите моторчета.Това може да стане в повечето сервизи.Успех.

kiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiss » Пон 03 мар 2008 12:46

Благодаря, колеги. Ще споделя после опит.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 03 мар 2008 15:00

и при мен така се чува като дам на контакт ... след това спира ... мисля че е нормално ... тай че карай си пасата и не се коси : )

Върни се в “Passat”