Б3, 92г., комби, 2000 куб. бензин/газ.
От 10ина дена след каране, при излизане от колата, при допир до вратата ме удря лек ток. Не я бях карал 4-5 дена и акумулатора беше напълно изтощен, а го купих преди 2 месеца - Бош Силвър. Днес го заредих, колата тръгна, и по старому пак ме удря лек ток. Явно даже и когато е изкл. и в покой пак смуче от акумулатора.
Некви идеи и най вече къде/какъв майстор може да го локира и реши проблема.
Б3 - ел. система проблем
С едни и същи дрехи я карам от 2-3 месеца, при допир с друга кола не дава такъв ефект
така че едва ли е от дрехите ... и за 4-5 дена да свали акумулатора на нула при тези дневни 15C температури. По закона за вероятностите може и да е случайно съвпадение, но аз поне намирам известна логическа връзка м/у двете събития.

Твърде е възможно да зависи от 1000 неща, в това съм твърдо убеден. Въпросът е как да се свият причините до 2-3 възможни и някой да се обади дето вече е имал подобен проблем как го е решил. Вече има 1 отговор, за което благодаря.
Но най-елементарният въпрос е какъв вид майстор трябва да я погледне който да има отработена процедура чрез която да се намери проблема, а не да каже остави я ей там отсреща колата, че сега съм зает и като се поосвободя малко ще мисля какво може да е
Но най-елементарният въпрос е какъв вид майстор трябва да я погледне който да има отработена процедура чрез която да се намери проблема, а не да каже остави я ей там отсреща колата, че сега съм зает и като се поосвободя малко ще мисля какво може да е

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Какъв майстор бе човек, тук става въпрос за наелекризиране на дрехите на човек при търкане с тапицерията на колата, както и наелектризиране на цялата кола при движение. Вземи си сложи антистатик- една такава проводима гума във вид на лента която се закача някъде за метал на колата отдолу(едно време ги закачаха за задните брони ама те бяха метални) и се влачи по земята. Служи да разреди колата от натрупано статично електричество. Питай по магазините за авто-части, трябва да имат. Ако това не помогне ще трябва да сменяш тапицерия или дрехите си (обувките) с подходящи
. Другия начин е винаги когато слизаш да се хващаш за метална част на колата преди да стъпиш на земята (колонката на вратата би свършила чудесна работа), така ще има разряд но няма да го усещаш.
И знай, че това няма нищо общо с акумулатора.
Айде със здраве

И знай, че това няма нищо общо с акумулатора.
Айде със здраве

Мда, явно твърде вероятно е да е от статичното електричество. Толкова много коментари в тази насока.
Интересно обаче как при едни и същи дрехи/обувки/екипировка преди 2 седмици го нямаше проблема.
То статичното електричество е бял проблем, въпросът е да не е свързан проблема по някакъв начин и с акумулатора, че да ме остави пак без ток.
Интересно обаче как при едни и същи дрехи/обувки/екипировка преди 2 седмици го нямаше проблема.
То статичното електричество е бял проблем, въпросът е да не е свързан проблема по някакъв начин и с акумулатора, че да ме остави пак без ток.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател: