Passat B5 - Реглаж на фаровете и филтър на купето

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Passat B5 - Реглаж на фаровете и филтър на купето

Мнениеот STEFFO » Нед 09 мар 2008 20:47

Здравейте колеги!

От един месец съм горд собственик на VW Passat 1.8T. Много съм доволен от автомобила, но има две дребни нещица, който трябва да оправя.
1. Филтъра на купето е за смяна, но не знам къде се намира. Различни хора ми говорят за различни места.
2. Фаровете ми светят прекалено ниско, въпреки че ел. регулировката съм ги вдигнал максимално нагоре. Забелязах че има опция за ръчно регулиране над фара, но никъква промяна. Решил съм да ги разглобявам, поради което моля някой който се е сблъсквал с такъв проблем или знае нещо, да пише.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 09 мар 2008 22:47

Филтъра за въздуха в купето се намира над жабката, пред пътника до шофьора, но в пространството между двигателя и купето - под предното стъкло, близо до акумулатора. Развиваш една дълга вида (с кръстата отвертка), махаш пластмасата, и с малко ловкост на пръстите се вади стария, и поставя новия. По книгите пише че се махат чистачките, и пластмасата под стъклото, ама няма нужда.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=58502
Не си от вчера във форума, можеше поне малко да потърсиш.
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57
Ето го и с малко картинки.
За фаровете виж дали крушките са си на място (т.е. добре легнали), и дали ябълката на машинката за ел. регулиране е влязла където трябва - вижда се добре като се свали кръглата гума на лампата за дълги светлини.

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Пон 10 мар 2008 21:15

Мерси за иформацията!
Явно съм пропуснал прикачената тема за филтъра, докато ровех в търсачката.
Относно фаровете, крушките ги смених и са легнали добре. Ако машинката е излезнала от ябълката, рефлектора няма ли да подскача на дупки?
Така или иначе ще погледна това което ми каза, но мился че мизерията идва от ръчната настройка. Все пак въртях бая врътките, но фаровете въобще не се помръдват. Другото което се сещам е, че може да са ги разкачили, докато са сваляли/закачали бронята за смяната на ремъка.

Потребителски аватар
dude_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dude_BG » Сря 09 апр 2008 14:38

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Сря 18 юни 2008 15:14

благодарение описанието на доктора и аз днес си смених филтъра на климатика (поставих с активен въглен на MAHLE/KNECHT - малко дебело излезе, (50 лв. с отстъпката) но да се надяваме ще върши добра работа). След спиране на климатика се появяваше една отвратителна мизирма - затова взех от Kaufland един спрей - дават го да се активира и съдържанието да циркулира на пуснат на последна степен климатик за около 10 мин. Извърших манипулацията но не съм имал възможност да изпробвам какво ще се получи след спиране на климатика. Когато има резултати ще дам отзиви за да се знае дали има ефект от иначе не евтиния спрей.

Върни се в “Passat”