Здравеите на всички.
От известно време имам проблем със спирачките на Passata (1.9 D), който се изявява в това, че в определеми моменти педала на спирачката при работещ двигател се втвърдява все едно колата е на контакт. Най често това се усеща сутрин след запалване на двигателя. След като поработи малко около 10-15 мин. проблема изчезва, макар че ми се струва, че педала все пак остава малко по-твърд от нормално. Освен това напоследък този проблем започна да се появява и при добре загрял двигател работещ на ниски обороти. Ходих на сервиз и след преглед се установи, че проблема е във вакум помпата тъй като две от пластините, които са вътре не работят нормално и не изхвърлят масло в резултат на което не се създава необходимия вакум. Освен това капака на помпата е надран, а според майстора той трябва де е гладък, което също създавало проблем. Ходих в няколко морги, но уви не намерих нищо. В Unitrade X, цената е 240 лв. при връщане на старата помпа и 300 ако не я върнеш. Та мисълта ми е дали няма някакъв вариант да се ремонтира това чудо или пък да се намери на по-разумна цена.
Проблем с Вакум помпа на Passat 1.9 D
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Нужда от доуточняване за вакуумпомпата
Здравейте на всички! Карам бус каравела 1,6 дизел и имам същия проблем с вакуума. Майстора ми само вдига рамене и аз се спасявам сам. Единствената информация ,която имам е, че двигетеля ми VW Каравеле С 1985 дизел и на Пасат са еднакви. Кой от видовете Пасат не зная, защото сега чрез форума се оказа, че са много. Ако някой знае, моля да сподели. Поне да сподели какво стана с помпата от шкодата и приблизително цената.

- levonik
Re: Проблем с Вакум помпа на Passat 1.9 D
[quote="PavK"]Здравеите на всички.
От известно време имам проблем със спирачките на Passata (1.9 D), който се изявява в това, че в определеми моменти педала на спирачката при работещ двигател се втвърдява все едно колата е на контакт.
Както виждате в първоначалното съобщение не е упоменато. Майстора ми е отпускар, така че не мога да го питам и него. Надеждата ми е някой, който е имал или е чул за такава замяна да се обади. За съжаление във фарума няма раздел за тези, които са протежатели на бусове.
От известно време имам проблем със спирачките на Passata (1.9 D), който се изявява в това, че в определеми моменти педала на спирачката при работещ двигател се втвърдява все едно колата е на контакт.
Както виждате в първоначалното съобщение не е упоменато. Майстора ми е отпускар, така че не мога да го питам и него. Надеждата ми е някой, който е имал или е чул за такава замяна да се обади. За съжаление във фарума няма раздел за тези, които са протежатели на бусове.

- levonik
доуточнение
Порових се допълнително и добавям, че Фолкито ми е със заден двигател . По късно вече преминават на преден двигател и гарантирано пасатски двигател. До тогава може да са използвали някакви сбирщайни. В руски сайт няма описано за по старите модели / проследих писаното от колегага с LT-тоб.