Проблем с Вакум помпа на Passat 1.9 D

Техническа и сервизна информация за Passat
PavK

Проблем с Вакум помпа на Passat 1.9 D

Мнениеот PavK » Вто 12 окт 2004 17:22

Здравеите на всички.
От известно време имам проблем със спирачките на Passata (1.9 D), който се изявява в това, че в определеми моменти педала на спирачката при работещ двигател се втвърдява все едно колата е на контакт. Най често това се усеща сутрин след запалване на двигателя. След като поработи малко около 10-15 мин. проблема изчезва, макар че ми се струва, че педала все пак остава малко по-твърд от нормално. Освен това напоследък този проблем започна да се появява и при добре загрял двигател работещ на ниски обороти. Ходих на сервиз и след преглед се установи, че проблема е във вакум помпата тъй като две от пластините, които са вътре не работят нормално и не изхвърлят масло в резултат на което не се създава необходимия вакум. Освен това капака на помпата е надран, а според майстора той трябва де е гладък, което също създавало проблем. Ходих в няколко морги, но уви не намерих нищо. В Unitrade X, цената е 240 лв. при връщане на старата помпа и 300 ако не я върнеш. Та мисълта ми е дали няма някакъв вариант да се ремонтира това чудо или пък да се намери на по-разумна цена.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 12 окт 2004 21:32

отиди на околовръстното между Симеоново и Бистрица
срещу ОМV има морга в която има мотор 1,9D от Шкода
но е същия

PavK

Мнениеот PavK » Вто 12 окт 2004 22:20

Днес бях там, но ми казаха, че такава помпа за Пасат няма. Аз няах представа, че двигателите на Шкодата и Пасата са еднакви, но утре ще отида и ще видя за колко ще я спазаря. Дано да е в добро състояние. Благодаря ти за информацията.
Между другото от какъв модел Шкода е този двигател?

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Чет 14 окт 2004 21:15

Felicia 1.9D Pickup

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Нужда от доуточняване за вакуумпомпата

Мнениеот levonik » Чет 18 авг 2005 11:57

Здравейте на всички! Карам бус каравела 1,6 дизел и имам същия проблем с вакуума. Майстора ми само вдига рамене и аз се спасявам сам. Единствената информация ,която имам е, че двигетеля ми VW Каравеле С 1985 дизел и на Пасат са еднакви. Кой от видовете Пасат не зная, защото сега чрез форума се оказа, че са много. Ако някой знае, моля да сподели. Поне да сподели какво стана с помпата от шкодата и приблизително цената.:?: :?:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 18 авг 2005 16:41

коя година е пасата??? gruebel

Потребителски аватар
levonik

Re: Проблем с Вакум помпа на Passat 1.9 D

Мнениеот levonik » Чет 18 авг 2005 20:40

[quote="PavK"]Здравеите на всички.
От известно време имам проблем със спирачките на Passata (1.9 D), който се изявява в това, че в определеми моменти педала на спирачката при работещ двигател се втвърдява все едно колата е на контакт.
Както виждате в първоначалното съобщение не е упоменато. Майстора ми е отпускар, така че не мога да го питам и него. Надеждата ми е някой, който е имал или е чул за такава замяна да се обади. За съжаление във фарума няма раздел за тези, които са протежатели на бусове. :cry:

Потребителски аватар
levonik

доуточнение

Мнениеот levonik » Чет 18 авг 2005 21:01

Порових се допълнително и добавям, че Фолкито ми е със заден двигател . По късно вече преминават на преден двигател и гарантирано пасатски двигател. До тогава може да са използвали някакви сбирщайни. В руски сайт няма описано за по старите модели / проследих писаното от колегага с LT-тоб. :(

Върни се в “Passat”