Проблем с климатроника на В-5

Техническа и сервизна информация за Passat
ceco_mi
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроника на В-5

Мнениеот ceco_mi » Вто 15 апр 2008 17:22

След допълване и профилактика на климатроника при пукане на студено започва да работи мудно. Имам впредвид, че започва да духа студено чак след известно време около 5-6 минути пре външна температура около 20 градуса, а камо ли при 35 - 40.
Моля кажете причини и къде да го проверя със сигурност :( :( :(

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 15 апр 2008 20:25

След профолактика не измериха ли с термометър колко градуса е струята?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 15 апр 2008 22:09

Колега и на моя е същото :/

ceco_mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_mi » Сря 16 апр 2008 12:35

Не са ми правили замерване на струята, но в процеса на профилактиката ме накараха да запаля двигателя и да го пусна на студено. При извършената проба нямаше никакъв проблем и работеше безотказно. Проблема дойде след десетина дни. Пускаш го на 18 градуса и започва да духа ваншна температура. Ако автомобила е в покой почти нама разлика. Започва да охлажда чак при движение на автомобила. Иначе компресор се чува, че включва и натоварва двигателя.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 16 апр 2008 13:31

По време на профилактика палиш колата за да видят налягането в системата, но щом след 10-на дни ти се е поевил проблема най-вероятно губиш фреон, а преди да направиш профилактика как беше? защото някои "майстори" с по-стара техника надуват за да проверят за течове и познай какво става :o

ceco_mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_mi » Сря 16 апр 2008 18:25

Причината за профилактика беше мигане на дисплея на кмиматроника при стартиране на двигателя. След замерване беше костатирано ниско налякане и "майстора" го допълни. Колко е било налягането и колко е допълнил не ми каза. Каза ми, че причината е може би слаб теч от някъде, но след като съм го ползвал година преди проблема, може да октане и така. След това с моя помощ установихме не работещ допълнителен вентилатор за охлаждане на радиатора на климата. Тогава той ми каза, че в резултат на това се е получило свръх налягане и от клапан на компресора системата е изравнила налягането и затова съм получил ниско налягане. Повредата с вентилатора беше отстранена и всичко беше ОК. В събота го пускам и той пак работи вяло, но дисплея не мига, което ме кара да си мисля, че налягането е добре.
В прочем от разговори с колеги разбрах за някакъв филтър на системата с фреон, който не съм сменял и никой не ми е споменал за него.Възможно ли е да е от него.!?????????

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Чет 17 апр 2008 15:20

Не съм много убеден, че има връзка, но пробва ли да смениш филтъра на купето? И при мен духаше слбо и "вяло" както ти казваш, но след като го смених е като буря :) .
Ако не си сменял филтъра скоро направи го. Не е много пари, а и със сигурност ще подобри силата, с която духа.

ceco_mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_mi » Чет 17 апр 2008 18:10

Този филтър съм го сменил. Проблема не е в силата на струята, а в температурата. При опция на най - студено духа външна температура и се сеща да охлади след десетина минуто и то при движение на автомобила.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 17 апр 2008 19:26

Сменяй майстора явно не ги разбира много климатиците и гледа само да ти вземе парите.Дисплея на климатроника мига когато има записана грешка в паметта му :idea: Включва се на диагностика и се разбира какъв му е проблема и се отстранява.

ceco_mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_mi » Чет 17 апр 2008 21:58

Сигурно и майстора е за смяна, но няма алтернатива. В провиницията е така!!!!!!!!!!!!!!!!

Върни се в “Passat”