:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем със стрелката за бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Heretic
Автомобил:
Двигател:

проблем със стрелката за бензин

Мнениеот Heretic » Нед 20 апр 2008 22:12

От около месец съм собственик на Passat B4 :) От самото начало не работи показанието за нивото на безнзин, като си мислех че седи на 0, просто защото няма бензин....след първото зареждане се оказа, че проблема е друг.... Ходих при майстор, който закъси буксата на бензиновата помпа и нивото на бензин се промени. Човека ми обясни, че поплавъка не бил в ред и трябвало да сменя помпата, защото били заедно. Но следващия ден внезапно забелязвам, че стрелката показва ниво !?!?!? След зареждане дори се покачи ! Кодето ме узадачи .... След около 15/20 мин. стрелката отново показа твърда 0ла.. И сега от време на време показва, от време на време не....Ако някой може да ме насочи къде да отида, ще съм адски благодарен :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 21 апр 2008 8:06

Нивопоказателя е по-скоро на кошницата на помпата, не на самата помпа.
Явно в случая говорим за кофти контакт някъде. Възможно е плъзгача да не контактува добре, възможно е да има и студена спойка преди буксата, на самата кошничка.
Единствено отваряне и гледане може да даде точна диагноза

П.П. Добре дошъл! :welcome_to_group

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 21 апр 2008 11:56

Добре дошъл колега.
radotom е абсолютно точен.
Провери първо какво е положението на кабелите при буксата отгоре на капака на резервоара, възможно е да има износване на пластината/плъзгача на нивомера, а и има малка вероятност и самия прибор на таблото да причината.
Поплавъка е закрепен(защипан) на тялото на помпата, т.е. кошницата и по принцип може да се подмени само той, дори без да се вади цялото тяло от резервоара(само ти трябва помощник, който да свети, разкачат се двете кабелчета и планката на която се държи поплавъка се изтегля нагоре, като преди това трябва да се освободят двата щифта, чез повдигане с отвертка).

Ако решиш можеш да се обърнеш към колега от форума, който има познания и много опит и ще ти свърши работа без да те натоварва финансово - vaskoto 1 http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= .

ОФФ
Можеш да :idea: този майстор(при който си ходил) по въпроса, защото явно не е запознат и да не набутва хората с грешни пари.

Върни се в “Passat”