проблем със стрелката за бензин
проблем със стрелката за бензин
От около месец съм собственик на Passat B4
От самото начало не работи показанието за нивото на безнзин, като си мислех че седи на 0, просто защото няма бензин....след първото зареждане се оказа, че проблема е друг.... Ходих при майстор, който закъси буксата на бензиновата помпа и нивото на бензин се промени. Човека ми обясни, че поплавъка не бил в ред и трябвало да сменя помпата, защото били заедно. Но следващия ден внезапно забелязвам, че стрелката показва ниво !?!?!? След зареждане дори се покачи ! Кодето ме узадачи .... След около 15/20 мин. стрелката отново показа твърда 0ла.. И сега от време на време показва, от време на време не....Ако някой може да ме насочи къде да отида, ще съм адски благодарен 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Нивопоказателя е по-скоро на кошницата на помпата, не на самата помпа.
Явно в случая говорим за кофти контакт някъде. Възможно е плъзгача да не контактува добре, възможно е да има и студена спойка преди буксата, на самата кошничка.
Единствено отваряне и гледане може да даде точна диагноза
П.П. Добре дошъл!
Явно в случая говорим за кофти контакт някъде. Възможно е плъзгача да не контактува добре, възможно е да има и студена спойка преди буксата, на самата кошничка.
Единствено отваряне и гледане може да даде точна диагноза
П.П. Добре дошъл!

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Добре дошъл колега.
radotom е абсолютно точен.
Провери първо какво е положението на кабелите при буксата отгоре на капака на резервоара, възможно е да има износване на пластината/плъзгача на нивомера, а и има малка вероятност и самия прибор на таблото да причината.
Поплавъка е закрепен(защипан) на тялото на помпата, т.е. кошницата и по принцип може да се подмени само той, дори без да се вади цялото тяло от резервоара(само ти трябва помощник, който да свети, разкачат се двете кабелчета и планката на която се държи поплавъка се изтегля нагоре, като преди това трябва да се освободят двата щифта, чез повдигане с отвертка).
Ако решиш можеш да се обърнеш към колега от форума, който има познания и много опит и ще ти свърши работа без да те натоварва финансово - vaskoto 1 http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= .
ОФФ
Можеш да
този майстор(при който си ходил) по въпроса, защото явно не е запознат и да не набутва хората с грешни пари.
radotom е абсолютно точен.
Провери първо какво е положението на кабелите при буксата отгоре на капака на резервоара, възможно е да има износване на пластината/плъзгача на нивомера, а и има малка вероятност и самия прибор на таблото да причината.
Поплавъка е закрепен(защипан) на тялото на помпата, т.е. кошницата и по принцип може да се подмени само той, дори без да се вади цялото тяло от резервоара(само ти трябва помощник, който да свети, разкачат се двете кабелчета и планката на която се държи поплавъка се изтегля нагоре, като преди това трябва да се освободят двата щифта, чез повдигане с отвертка).
Ако решиш можеш да се обърнеш към колега от форума, който има познания и много опит и ще ти свърши работа без да те натоварва финансово - vaskoto 1 http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= .
ОФФ
Можеш да