B3 - задна броня - закрепващи елементи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

B3 - задна броня - закрепващи елементи

Мнениеот feersum » Вто 06 май 2008 19:40

Здравейте колеги,

Става въпрос за задната броня на Пасат В3. Преди време я позакачих из едни камъняци, сега се скъса носещият елемент от едната страна:

http://prikachi.com/users/petrushev/158e.jpg
http://prikachi.com/users/petrushev/159g.jpg
http://prikachi.com/users/petrushev/160d.jpg
http://prikachi.com/users/petrushev/161x.jpg - тук се вижда най-добре за какво говоря.

Възможно ли е да го сменя само него и да спестя купуването на нова броня с комплект крепежни елементи? От къде мога да намеря такъв елемент?

Опитах да го лепя със силикон, обаче не хваща - скъсаната част е много тънко място, една сгъвка точно.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 06 май 2008 20:36

Ако искаш може да пробваш да го залепиш със силикон, но кухината между пластмасата и ламарината я напълни със силикон да хване здраво.

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Вто 06 май 2008 22:39

Winner25 написа:Ако искаш може да пробваш да го залепиш със силикон, но кухината между пластмасата и ламарината я напълни със силикон да хване здраво.

Пробвах, не става - кухината точно там е много голяма. Трябва цяла туба силикон да вкарам и пак няма да стигне.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 06 май 2008 22:41

Имах предвид кухината между отчупеното парче и ламарината, не между бронята и ламарината :wink:

Потребителски аватар
Mapa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mapa » Вто 06 май 2008 23:09

Провери в моргите, може да спазариш само това, което ти трябва, а не цялата броня.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 07 май 2008 20:55

тази част която се е счупила седи на купето в моргите вървят межде 5-10 лв

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 08 май 2008 10:06

И аз смятам, че ще си намериш само този закрепващ елемент. Може да се обадиш или пишеш на Niksi Бай брадър
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Чет 08 май 2008 14:54

Благодаря на всички, довечера отивам на лов за чарколяци. Ще пиша дали е станало. Ако не стане, винаги мога да опитам да се оправя с тел и бормашина :lol:

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Чет 08 май 2008 14:56

В "ПРОДАВА" имаше няколко пасата на части, потърси и там.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 12 май 2008 15:39

Залепи бронята с лепило от тия, които са по 1 леви ги има в магазините за хранителни стоки (super glue) мисля, че беше. Когато намажеш обилно повърността на ухото, която влиза в контакт с бронята, притисни за 10-ина митути бронята към ухото без да тъпчеш силикон отвътре. Моя проблем го реших по този начин. Не стана като нов, но все пак стан доста добре.
Първия ми опит беше с покси-пол - пълен боклук при 160 и нагоре се откачаше.

Последна промяна от velinsl на Пон 27 апр 2009 19:30, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Пон 12 май 2008 21:03

velinsl написа:Залепи бронята с лепило от тия които са по 1 леви ги има в магазините за хранителни стоки (super glue) мисля че беше като намажеш обилно повърността на ухото която влиза в контакт с бронята, притисни за 10-ина митути бронята към ухото без да тъпчеш силикон отвътре. Моя проблем го реших по този начин. Не стана като нов но все пак стан доста добре. Първия ми опит беше с покси-пол-пълен боклук при 160 и нагоре се откачаше.

Аз баш с покси-пол го лепнах, още на 80 се разкачи :) На 160 сигурно цялата броня ще ми падне :lol:

Сега съм го закрепил някак, ама от вътрешния елемент е отчупено едно парче и се откача като тръсна през някоя по-дълбока дупка. В една морга ми поискаха 20 лева за такова нещо :shock
Май ще мина на варианта с бормашината и дебела тел.

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 13 май 2008 11:06

feersum написа:
velinsl написа:Залепи бронята с лепило ... Не стана като нов но все пак стан доста добре. Първия ми опит беше с покси-пол-пълен боклук при 160 и нагоре се откачаше.

Аз баш с покси-пол го лепнах, още на 80 се разкачи :) На 160 сигурно цялата броня ще ми падне :lol:

Сега съм го закрепил някак, ама от вътрешния елемент е отчупено едно парче и се откача като тръсна през някоя по-дълбока дупка. В една морга ми поискаха 20 лева за такова нещо :shock
Май ще мина на варианта с бормашината и дебела тел.

:? Защо се тормозиш, занимаваш с гл. и експерименти колега.
Писах ти малко по-горе с кого от форума да се свържеш :idea: и да направиш тещата, както са си били. Не вярвам цената да не е по-ниска от тази, която са ти обявили в моргата. :D Нали тове е едно от нещата, заради което е форума.
При него има пасат-3 с горяла предница, но отзад всичко е наред.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 май 2008 12:27

Тва парче е под 10лв в магазина. Не знам в кви филми скачате всички :Mr Green Fun

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Вто 13 май 2008 16:12

И аз да питам за моя проблем,понеже е от същия род,бронята ми отваря луфт по цялата дължина на купето около 1 см,това някакви щипки ли я държат от вътре каде мога да намеря или как да я оправя да си лепне плътно по купето

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 13 май 2008 16:24

valioboy написа:И аз да питам за моя проблем,понеже е от същия род,бронята ми отваря луфт по цялата дължина на купето около 1 см,това някакви щипки ли я държат от вътре каде мога да намеря или как да я оправя да си лепне плътно по купето

Най-добре дай снимка, за се види дали луфта е само по задната част или и отстрани по калниците. Иначе се държи на щипки и планки.
Възможно е при теб въпроса да се реши и само с корегиране захващането на носещата греда. Болтовете - 4бр. са под металните капаци в багажника и позволяват известно наместване в хоризонтал.

Върни се в “Passat”