често изгаряне на бушона на за вътр. осветление-оправено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

често изгаряне на бушона на за вътр. осветление-оправено

Мнениеот ligustrum » Нед 25 май 2008 0:52

привет :) малко късен въпрос,но се надявам утре някой колига да сподели мнение :) та днес докато валеше забелязах,че от задния плафон ми капе вода :( същевременно вече трети път сменям предпазител на плафоните.за сега се отказах да го сменям пак,че да не направя някоя беля като не знам от какво гори.възможно ли е от това намокряне да ми дава на късо :roll: така или иначе ще запушвам пролуката,защото видях от къде е-от антината на тавана,но ако може все пак някой да изрази мнение щото съм на принципа направи си сам :lol: 10х предварително :!:

Последна промяна от ligustrum на Пон 09 юни 2008 21:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Нед 25 май 2008 8:21

Бушоните точно затова са направени - да предпазват инсталацията. Така както си го описал , предполагам , че причината е точно влагата на плафона. Отстрани я и дано да е точно там , за да не се налага да проверяваш навсякъде , защото е ад. Успех!

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Нед 25 май 2008 20:02

мерси,колега :!: днес изолирах със силикон и ще видим :wink: сипвах от горе вода тази вечер-за сега нищо.

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Вто 27 май 2008 15:22

Колега без да те плаша заеми се сериозно с проблема защото от такова горене на бушони и тяхната смяна без търсене на проблема един познат остана без Опелчето си Изгоря като факел за 5 мин.Успех и не слагай бушон с по голям ампераж.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Вто 27 май 2008 22:03

ампеража го слагах същия,но днес забелязах друго :evil: още не съм слагал нов бушон, че наистина имам подобни страхове.реших като мина през жичкаджия,тогава чак да имам осветление вътре.та пускам си фаровете и(понеже имам зумер-забр. светл.),при махнат предпазител,като включа плафона,въпреки ,че не свети се чува едно леко и едва долувемо жужене на зумера :woooow: бях потресен.повече не съм включвал това копче.иначе нито се наблюдават спадове нито мирише нещо .някой случвало ли му се е нещо такова :?: :roll: :?:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 28 май 2008 7:02

Провери дали нещо не се е разместил самият зумер. При мене се беше получило подобно нещо , но зумерът ми е поставян допълнително.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 28 май 2008 21:51

, но зумерът ми е поставян допълнително.[/quote]

ха,то имоя е поставян допълнително :oops: май ще си направя една ревизия :idea: на творенията"направи си сам"

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Пон 09 юни 2008 21:51

решението беше просто,но все пак да го споделя-може някой да има същия проблем,та да знае :) наложи се да отида на жичкаджия и човека ме светна,че запалката,която е на една верига с вътр. осветление,ми е изгоряла(тя никога не е работила,де)та като я мръднеш нещо или при вибрация и дава на късо и гори бушона.извадих аз запалката и повече не ми е горял предпазител.някой ден ще си търся нова,че не я ползвам много,но е хубаво да си работи :wink:

Върни се в “Passat”