След като ми отремонтираха климатика (смениха клапана в компресора ) колата ми започна да загрява до 100 градуса ( Б4 - 94г. ). Без климатик 92-95 в града( София ) по светофарите. Извън града 89. Включа ли климатика 100 и ги минава. Вентилаторите въртят на 1-ва степен при самото включване. Втора степен видях само когато майстора подаде ток на моторчето от акомулатора.
1. Трябва ли да се претеснявам от тези 100 градуса?
2. Трябва ли перките да тръгват на 2-ра степен при пуснат климатик?
3. Страх ме е да изчакам 104-5 градуса за да видя дали ще пусне 2-ра.
4. Според мен 100 не са нормални градуси за стара кола, като моята ... всички пластмаси и гуми в двигателния отсек са прегорели...
Смених датчика на радиатора - пак същото....

Климатик - 100 градуса
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да
Извън града не качва повече от 92 с климатик. Само в града е 100.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж
колега виж си управлението на перките (тази кутия която е до акумулатора)трябва да имаш 3 степени на вартене на перките
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колега виж
kundak написа:колега виж си управлението на перките (тази кутия която е до акумулатора)трябва да имаш 3 степени на вартене на перките
да бе да

А само да попитам, саден ли е климатика или си е заводски. С големия радиатор и двете перки ли си?
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да
климатика е заводски - с големия радиатор от фар до фар
една година карах колата без климатик но не съм забравил, че не ми е вдигала повече от 90 градуса...
през това време съм сменял термостат, водна помпа и датчик на радиатора .... последния след възникване на проблема
една година карах колата без климатик но не съм забравил, че не ми е вдигала повече от 90 градуса...
през това време съм сменял термостат, водна помпа и датчик на радиатора .... последния след възникване на проблема
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Еми при това положение не е нормално. И при мен е така (заводска клима) и положението е обратното. При пусната клима заради перките общо взето седи на термостат и не мърда от 90, ако е спряна климата вече си се вдига и си пуска и перките чат пат. Иди в друг сервиз да огледат положението, но наистина започни, както Ваското каза, с почистване между двата радиатора, че много боклук се събира там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Един майстор ми направи неприлично предложение ... да се подготвя за смяна на радиатор! Ели е възможно да е това и колко би ми струвала подобна интервенция?