Колеги от какво се дължи това дали двигателят е за основен ремонт.
Благодаря за съдеиствието.Колата може ли да се кара та поне оце 1000 2000км.

Духа ми пръчката на маслото
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Духа ми пръчката на маслото
krasio написа:Колеги от какво се дължи това дали двигателят е за основен ремонт.
Благодаря за съдеиствието.
- За нови сегменти си със сигурност, а за основен ще разбереш след като го отвориш

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
огледай все пак маркуча за вентилацията на картера да не е запушен и цедката, която се намира на капака на клапаните.
ако е за 1,8 ABS мотора - от капака на клапаните излиза маркуче и влиза в тавата на въздушния филтър - изкарай скобата от страна на капака на клапаните - ако оттам не духа /запушено/ може да имаш този проблем.
Веднъж на ладове двигател ми се беше случило - точно заради запушване хвърляше щеката навън, че даже и масло хвърли през щеката.
ако е за 1,8 ABS мотора - от капака на клапаните излиза маркуче и влиза в тавата на въздушния филтър - изкарай скобата от страна на капака на клапаните - ако оттам не духа /запушено/ може да имаш този проблем.
Веднъж на ладове двигател ми се беше случило - точно заради запушване хвърляше щеката навън, че даже и масло хвърли през щеката.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
ivo123 написа:огледай все пак маркуча за вентилацията на картера да не е запушен и цедката, която се намира на капака на клапаните.
Извинявам се че се намесвам в темата, но ми е интересно, маркучът от картертерът може ли да се промие с бензин или нещо друго. Какъв е най-лесният начин за почивстване?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion