дюшеме или ламинирам паркет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 14 окт 2005 11:04

Абе що не се опаковаш отвсякаде mhihi
Майтапче разбирасе :) най добре си направи саниране на апартамента ако живееш в апартамент.Ще иамш много по добър ефект отколкото да си изолираш пода или тавана.Поне аз така мисля ,но има специалисти които биха ти помогнали повече

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пет 14 окт 2005 11:46

dready написа:Абе що не се опаковаш отвсякаде mhihi
Майтапче разбирасе :) най добре си направи саниране на апартамента ако живееш в апартамент.Ще иамш много по добър ефект отколкото да си изолираш пода или тавана.Поне аз така мисля ,но има специалисти които биха ти помогнали повече

тя работата е друга. става дума за нов, дето сега се строи и ще го опаковат отвън. Та аз покрай това дето се чудя какви настилки да слагам разбрах за тея подови изолации и затова питам дали трябва да ги има, че нали както казах нещо не мога да схвана за какво ми е, при условие , че не съм на 1 етаж.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 14 окт 2005 11:55

Да но ако никои не живее под тебе и около тебе ,ще ти дойдат белите мечки на гости.Имам един приятел така нема да ти обяснявам какви сметки за ток плащаше докато се нанесат и другите.Но все пак ти си знаеш можеш тези пари да ги инвестираш в нещо по практично ако се допиташ до специалист.Аз мисля че дюшемето ще изолира доста добре ,но все пак ти си знаеш.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 14 окт 2005 12:06

Mal написа:Виждам, че е доста модерно да се слага изолация на пода. Ама необходимо ли е това, ако под теб живеят хора. нали топлината се вдига нагоре. т.е. ако аз си сложа на пода ще спирам топлината от долния етаж. трабва ли да слагам под плочките или не. Някой може ли да ми обясни. То на мене ми звучи по-логично на тавана да има изолация
Ами помисли,ако не сложиш топлината на този отдолу ще се качва при тебе,ако сложиш ще я спираш :D ,с което правиш услуга на съседа отдолу че му пазиш топлото :D Под плочките замазката се прави с изолационен материал.ОБАЧЕ :D ако не сложиш изолация и искаш да му ползваш топлото,а той след 1 година реши да се откаже от парно? :? Това всичкото е моя теория:D ,А за външната изолация:живея в къща на 3 етажа,лятото я налепихме собственоръчно цялата с изолация,по стълбите няма радиатори и зимата темп.е около 10~15 градуса,а преди това от 10 надолу постоянно.На локално парно сме на три степени топли:Сравнение-по миналата зима преди изолирането включвахме на 3-та често,а тази на 2-ра постоянно, рядко 3-та :D .Като резултат на етажите между 4~7 градуса се дигна нагоре температурата.Така че изолирай квото можеш помага със сигурност и неразчитай на съседа за топлото :D :D майтап

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 14 окт 2005 12:08

Mal написа:Виждам, че е доста модерно да се слага изолация на пода. Ама необходимо ли е това, ако под теб живеят хора. нали топлината се вдига нагоре. т.е. ако аз си сложа на пода ще спирам топлината от долния етаж. трабва ли да слагам под плочките или не. Някой може ли да ми обясни. То на мене ми звучи по-логично на тавана да има изолация
Ами помисли,ако не сложиш топлината на този отдолу ще се качва при тебе,ако сложиш ще я спираш :D ,с което правиш услуга на съседа отдолу че му пазиш топлото :D Под плочките замазката се прави с изолационен материал.ОБАЧЕ :D ако не сложиш изолация и искаш да му ползваш топлото,а той след 1 година реши да се откаже от парно? :? Това всичкото е моя теория:D ,А за външната изолация:живея в къща на 3 етажа,лятото я налепихме собственоръчно цялата с изолация,по стълбите няма радиатори и зимата темп.е около 10~15 градуса,а преди това от 10 надолу постоянно.На локално парно сме на три степени топли:Сравнение-по миналата зима преди изолирането включвахме на 3-та често,а тази на 2-ра постоянно, рядко 3-та :D .Като резултат на етажите между 4~7 градуса се дигна нагоре температурата.Така че изолирай квото можеш помага със сигурност и неразчитай на съседа за топлото :D :D майтап

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 14 окт 2005 15:18

Според мене "Pit" ти е написал правилно.Аз мисля като него.Не можеш да разчиташ на съседите одоло.Ако примерно много често не се пребират и не утопляват, или пък въобще не живее никой там, какво ще правим.Изолирай каквото можеш и както можеш.Що се отнася за тавана ако все още не сте мазали вътре му сложи изолация.То най-добре е и отвън и отвътре, и на пода и на тавана, ама зависи човек с какви средства разполага.

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 14 окт 2005 15:59

Хей, добре, че ви видях :D

Кой е спеца по подовите настилки тука, това ми е бизнеса... - подови настилки!!!!!!!!!!!!! Сумата му и щуротии изчетох дотук...да не сте го объркали човека?
Не клик системата, а ЛОК е най-добрата за ламинат /не се лепи, ламелите се поставят под 45 градуса и с едно движение се 'заключват'. Можеш да си го разглобиш когато поискаш и да си го вземеш. На този ламинат независимите експерти му дадоха най-голяма оценка. Гаранция до 25 години в домашни условия!/...и то на Witex - немски, първите които са я внедрили /защото е била направена първоначално за метал/. Има и специална подложка, създадена при подово отопление да не се губи топлината и тя да преминава...Сега...цената започва от 44 до 82 на квадрат.

Mal, кажи сега какво конкретно те притеснява...

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Вто 18 окт 2005 11:27

zord написа:

Ох... много работи и нищо :lol: Какво да ти кажа. То повече жената се притеснява и като всяка себеуважаваща се жена си мени мнението често .Виж сега какви са ни семейните разсъжденията и до какъв извод засега стигнахме. решили сме, че паркет не искаме(въпрос на вкус). Двоумяхме се между ламинат и дюшеме, като дюшемето е от ела (щото мога да си го набавя безплатно :lol: ). бяха ми казали, че ако е ела , а не бор било готино щото не потъмнявало с времето, ама така лие или не аз не знам. Принципно съм виждал готино е. Ама какво установих. Ако това въпросното дюшеме не се тури като хората после, че се хапем там дето не се стигам щото има да скърца... А установих, че вероятността за това не е много малка. Защо?
1. много зависи материала колко е сух, влажен. Едни викат да е сух, други викат че се слагало леко влажно. и после като изсъхнело се фугира, и от това много зависи всъщност дали ще скърца. Най кой да вярвам? И това става дума за специалисти. 10 човека - 20 мнения
2. лакирането също е важно.
материала ще ми е без кинти, ама поставянето на дъските и циклене и т.н. си е пара и ако не ми го сложат готино че се гръмнем. Та.... с две думи на баир лозе. Освен това доста се вдига нивото от пода.Затова решихме ламинат. Да изкуствен е, ама пък е по-красиво, освен това след 5 години моем да си го сменим с друг. за разнообразие. Ама ти ся ме утепа. то хубаво тоя ламинат с ЛОК системата, ама много скъп бре човек. Добре това с клик системата не върши ли работа? на мен не ми трябва чак 25 г. да издържа. Надявам се да имам кинти и да го подменя след 5-10г.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Вто 18 окт 2005 11:27

zord написа:

Ох... много работи и нищо :lol: Какво да ти кажа. То повече жената се притеснява и като всяка себеуважаваща се жена си мени мнението често .Виж сега какви са ни семейните разсъжденията и до какъв извод засега стигнахме. решили сме, че паркет не искаме(въпрос на вкус). Двоумяхме се между ламинат и дюшеме, като дюшемето е от ела (щото мога да си го набавя безплатно :lol: ). бяха ми казали, че ако е ела , а не бор било готино щото не потъмнявало с времето, ама така лие или не аз не знам. Принципно съм виждал готино е. Ама какво установих. Ако това въпросното дюшеме не се тури като хората после, че се хапем там дето не се стигам щото има да скърца... А установих, че вероятността за това не е много малка. Защо?
1. много зависи материала колко е сух, влажен. Едни викат да е сух, други викат че се слагало леко влажно. и после като изсъхнело се фугира, и от това много зависи всъщност дали ще скърца. Най кой да вярвам? И това става дума за специалисти. 10 човека - 20 мнения
материала ще ми е без кинти, ама поставянето на дъските и циклене и т.н. си е пара и ако не ми го сложат готино че се гръмнем. Та.... с две думи на баир лозе. Освен това доста се вдига нивото от пода.Затова решихме ламинат. Да изкуствен е, ама пък е по-красиво, освен това след 5 години моем да си го сменим с друг. за разнообразие. Ама ти ся ме утепа. то хубаво тоя ламинат с ЛОК системата, ама много скъп бре човек. Добре това с клик системата не върши ли работа? на мен не ми трябва чак 25 г. да издържа. Надявам се да имам кинти и да го подменя след 5-10г.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Вто 18 окт 2005 11:28

zord написа:

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Вто 18 окт 2005 16:56

Не ти е проблем клик системата, не ме разбирай погрешно! знам, че за тези пари можеш паркет или дюшеме да си сложиш.
Ако си се спрял на нещо конкретно с кликче ми пиши. Дай ми технически параметри /MDF или HDF носеща плоча, най-добре HDF/, клас ламинат /какъв го водят?/, производство, има ли някакво заводски поставено допълнително покритие да предпазва най-горния слой...е такива работи.

Пиши ми, ще ти кажа кое става и защо /ако си се спрял на много/ и се застраховаш от това жена ти после да каже - ти го избра това тука...

И още нещо, ламинат не се мокри много...мопчето или кърпата, с която ще го почиствате да е влажна, изтисквайте добре парцала. Влагата и водата - най-големи врагове на ламината /прониква във фугите и с времето ще видиш как ще се надигнат по краищата/.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”