Инициативата на Алианц. Успя ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Инициативата на Алианц. Успя ли?

Мнениеот tyo » Сря 23 ное 2005 22:43

Вчера си говорих с един господин който повече от 30 години е в застрахователния бизнес.Бил е регионален шеф в 4 големи застрахователни компании,сега е пак на такава длъжност в голяма ЗК.От него разбрах,цитирам:
"Алианц успяха.Освобождава се пазара на застраховки ГО.Всяка ЗК сама ще определя цената на ЗГО."

Въпросът ми е към...информираните колеги - Чували ли сте нещо по въпроса?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 23 ное 2005 22:49

измама
как ще определят като нямат достъп до база данни на КАТ
искат да кажат че някой който дава рушвети всеки ден из софия
ще плаща малко
а дядо иван от мачо пикчу у царевичака дето блъснал изпречила му се овца (за това пишат акт за несъобразнеа скорост) ще плаща повече??

и къде е по-голям шанса за птп в софия или на селото на дядо иван?
може ли да се прецени такова нещо?
според мен на повече хора ще надвишават отколкото да намалят
измама

много говоря
бащата беше кратък и ясен

бащата на DragoCL написа:ПИРАМИДА!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 23 ное 2005 22:55

DragoCL написа:........

Не ме разбра Драго.
Човекът каза,че тази година се освобождава пазара на ЗГО.
Само тази година(2006).Без да се гледа стаж,нарушения и ПТП.

п.п. вижте това
http://www.ime.bg/pr_bg/245-3.htm

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 23 ное 2005 23:06

опса сорри моя голяма грешка
не съм запознат с това...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 23 ное 2005 23:21

закона мина преди две седмици на първо четене при нашите избранници в парламента :) ахахахаха Драго изби рибата с тоя цитат на татко ти :) ахахах развеселих се :)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 24 ное 2005 0:08

По всичко личи че ще стане, но сещате ли се какви негативни неща има тази система.....

Замислете се какво правят младите шофьори или тези с двигатели над 2.0 и нали се сещате че вече не можете да карате ако не сте написан на полицата като допълнителен шофер...... така че вече няма да има "баща ми взимам колата"

Надявам се да греша за някои от нещата но както и да го въртя за да се оцени риска индивидуално, значи един шофьор на дадена кола, вече ако иска други хора да я карат се оценяват и те и се вписват на полицата => премията се качва защото риска вече е друг....

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 24 ное 2005 9:55

.. пичовееееее .. стига сте си чесали езиците ... тук във форума има и юристи и други правно грамотни хора .. в момента според поне 3 закона ГО е в зависимост от автомобила .. И ЗА АВТОМОБИЛ .. когато се променят всичките тези закони и ГО стане ЗА ВОДАЧ .. тогава ще си говориме за инициативата на Алианц .. и други маркетингови трикове .. :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 24 ное 2005 11:48

засега не

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Чет 24 ное 2005 16:56

... мда ако не друго от Алианц си напраиха добра реклама :roll: вече са на "наша" страна. Между другото на мен също не ми е много ясно как ще стане тая работа със застраховките в зависимост от шофера, като у нас примерно, има три коли, дет се карат от двама човека :?:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 24 ное 2005 17:52

rado_mit написа:.. пичовееееее .. стига сте си чесали езиците ... тук във форума има и юристи и други правно грамотни хора .. в момента според поне 3 закона ГО е в зависимост от автомобила .. И ЗА АВТОМОБИЛ .. когато се променят всичките тези закони и ГО стане ЗА ВОДАЧ .. тогава ще си говориме за инициативата на Алианц .. и други маркетингови трикове .. :wink:

Да ама Гражданска отговорност не идва ли от Отговорност на гражданина (човека) ? не на колата ?????????? Или аз не знам бг език ?? както всички закони и тоз е от крив най-крив
Трябва да има ГО която е за водача - щот не колата прави белята я задкормилното у-во демек водача (гражданина) И всеки който има шоферска книжка и кара кола, а не просто изкарал книжка требе да е задължен да има такава ГО. Пък дали кара ферари 600конски или трабант - туй да не влияе премията , а наистина индивидуалнита качества на водача- както е в белите страни , правиш нарушения. катастрофи недай боже- ГО ти е дебела, караш читаво - плащаш тънко.........
та така мисля аз

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 24 ное 2005 18:53

Да ама Гражданска отговорност не идва ли от Отговорност на гражданина (човека) ? не на колата ?????????? Или аз не знам бг език ?? както всички закони и тоз е от крив най-крив
Трябва да има ГО която е за водача - щот не колата прави белята я задкормилното у-во демек водача (гражданина) И всеки който има шоферска книжка и кара кола, а не просто изкарал книжка требе да е задължен да има такава ГО. Пък дали кара ферари 600конски или трабант - туй да не влияе премията , а наистина индивидуалнита качества на водача- както е в белите страни , правиш нарушения. катастрофи недай боже- ГО ти е дебела, караш читаво - плащаш тънко.........

принципно си прав, но (винаги има НО) в някой щати на САЩ(а и не само там) застраховката се определя по над 20-30 'точки' сред които: цвят на колата (доказано е примерно че червените коли по малко катастрофират, а сивите повече), системи за спиране и стабилност на колата (сещате се защо) и т.н. Естествено много от тези 'точки' се отнасят и за шофьора(стаж, нарушения, катасрофи и т.н.). Коефициентът който се получава е определящ, а не отделни ситуации (като катастрофи), защото на всеки може да се случи да се блъсне веднъж поради ред причини, но немисля че това трябва да е основното за да се плаща повече ако иначе си съвестен шофьор. Също така може да нямаш нито едно нарушение (като майка ми), а колата да ти е в окаяно състояние и рискова (като на майка ми :roll:) и да плащаш като за "нерисков" шофьор. Поне аз така мисля.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 25 ное 2005 15:09

абе напротив- червените и черните коли са най-участващите в инциденти.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 25 ное 2005 15:17

за цветовете и автомобилите :
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=806062

Върни се в “ОФФ-Топик - други”