Вчера си говорих с един господин който повече от 30 години е в застрахователния бизнес.Бил е регионален шеф в 4 големи застрахователни компании,сега е пак на такава длъжност в голяма ЗК.От него разбрах,цитирам:
"Алианц успяха.Освобождава се пазара на застраховки ГО.Всяка ЗК сама ще определя цената на ЗГО."
Въпросът ми е към...информираните колеги - Чували ли сте нещо по въпроса?
Инициативата на Алианц. Успя ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
измама
как ще определят като нямат достъп до база данни на КАТ
искат да кажат че някой който дава рушвети всеки ден из софия
ще плаща малко
а дядо иван от мачо пикчу у царевичака дето блъснал изпречила му се овца (за това пишат акт за несъобразнеа скорост) ще плаща повече??
и къде е по-голям шанса за птп в софия или на селото на дядо иван?
може ли да се прецени такова нещо?
според мен на повече хора ще надвишават отколкото да намалят
измама
много говоря
бащата беше кратък и ясен
как ще определят като нямат достъп до база данни на КАТ
искат да кажат че някой който дава рушвети всеки ден из софия
ще плаща малко
а дядо иван от мачо пикчу у царевичака дето блъснал изпречила му се овца (за това пишат акт за несъобразнеа скорост) ще плаща повече??
и къде е по-голям шанса за птп в софия или на селото на дядо иван?
може ли да се прецени такова нещо?
според мен на повече хора ще надвишават отколкото да намалят
измама
много говоря
бащата беше кратък и ясен
бащата на DragoCL написа:ПИРАМИДА!
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoCL написа:........
Не ме разбра Драго.
Човекът каза,че тази година се освобождава пазара на ЗГО.
Само тази година(2006).Без да се гледа стаж,нарушения и ПТП.
п.п. вижте това
http://www.ime.bg/pr_bg/245-3.htm
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По всичко личи че ще стане, но сещате ли се какви негативни неща има тази система.....
Замислете се какво правят младите шофьори или тези с двигатели над 2.0 и нали се сещате че вече не можете да карате ако не сте написан на полицата като допълнителен шофер...... така че вече няма да има "баща ми взимам колата"
Надявам се да греша за някои от нещата но както и да го въртя за да се оцени риска индивидуално, значи един шофьор на дадена кола, вече ако иска други хора да я карат се оценяват и те и се вписват на полицата => премията се качва защото риска вече е друг....
Замислете се какво правят младите шофьори или тези с двигатели над 2.0 и нали се сещате че вече не можете да карате ако не сте написан на полицата като допълнителен шофер...... така че вече няма да има "баща ми взимам колата"
Надявам се да греша за някои от нещата но както и да го въртя за да се оцени риска индивидуално, значи един шофьор на дадена кола, вече ако иска други хора да я карат се оценяват и те и се вписват на полицата => премията се качва защото риска вече е друг....
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. пичовееееее .. стига сте си чесали езиците ... тук във форума има и юристи и други правно грамотни хора .. в момента според поне 3 закона ГО е в зависимост от автомобила .. И ЗА АВТОМОБИЛ .. когато се променят всичките тези закони и ГО стане ЗА ВОДАЧ .. тогава ще си говориме за инициативата на Алианц .. и други маркетингови трикове .. 

rado_mit написа:.. пичовееееее .. стига сте си чесали езиците ... тук във форума има и юристи и други правно грамотни хора .. в момента според поне 3 закона ГО е в зависимост от автомобила .. И ЗА АВТОМОБИЛ .. когато се променят всичките тези закони и ГО стане ЗА ВОДАЧ .. тогава ще си говориме за инициативата на Алианц .. и други маркетингови трикове ..
Да ама Гражданска отговорност не идва ли от Отговорност на гражданина (човека) ? не на колата ?????????? Или аз не знам бг език ?? както всички закони и тоз е от крив най-крив
Трябва да има ГО която е за водача - щот не колата прави белята я задкормилното у-во демек водача (гражданина) И всеки който има шоферска книжка и кара кола, а не просто изкарал книжка требе да е задължен да има такава ГО. Пък дали кара ферари 600конски или трабант - туй да не влияе премията , а наистина индивидуалнита качества на водача- както е в белите страни , правиш нарушения. катастрофи недай боже- ГО ти е дебела, караш читаво - плащаш тънко.........
та така мисля аз
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Да ама Гражданска отговорност не идва ли от Отговорност на гражданина (човека) ? не на колата ?????????? Или аз не знам бг език ?? както всички закони и тоз е от крив най-крив
Трябва да има ГО която е за водача - щот не колата прави белята я задкормилното у-во демек водача (гражданина) И всеки който има шоферска книжка и кара кола, а не просто изкарал книжка требе да е задължен да има такава ГО. Пък дали кара ферари 600конски или трабант - туй да не влияе премията , а наистина индивидуалнита качества на водача- както е в белите страни , правиш нарушения. катастрофи недай боже- ГО ти е дебела, караш читаво - плащаш тънко.........
принципно си прав, но (винаги има НО) в някой щати на САЩ(а и не само там) застраховката се определя по над 20-30 'точки' сред които: цвят на колата (доказано е примерно че червените коли по малко катастрофират, а сивите повече), системи за спиране и стабилност на колата (сещате се защо) и т.н. Естествено много от тези 'точки' се отнасят и за шофьора(стаж, нарушения, катасрофи и т.н.). Коефициентът който се получава е определящ, а не отделни ситуации (като катастрофи), защото на всеки може да се случи да се блъсне веднъж поради ред причини, но немисля че това трябва да е основното за да се плаща повече ако иначе си съвестен шофьор. Също така може да нямаш нито едно нарушение (като майка ми), а колата да ти е в окаяно състояние и рискова (като на майка ми

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
за цветовете и автомобилите :
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=806062
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=806062
Върни се в “ОФФ-Топик - други”