Имате ли нещо с което сте покрили радиатора през зимата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Покрили ли сте си радиатора

ДА
10
14%
НЕ
64
86%

Общо гласове: 74
Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 28 яну 2006 14:09

Аз си сложих картон и почна да загрява по бързо.

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Съб 28 яну 2006 14:48

в моя VW не е толкова топло. не съм си слагал картони и некви такива приспособления но смятам да си сменя термостата(защото стария отваря прекалено рано) но това ще стане като се стопи белия :roll:

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Съб 28 яну 2006 14:53

Тоя който си сложи картон и има положителен успех - може да напише писмо-съвет до Волфсбург да ги открехне къде и как да ремонтират този "бъг" със затоплянето :lol:

.... момчета, който има проблем с бавното загряване да отиде да си смени термостата с некой дето не струва 5 или 7лв и да си провери количеството антифриз. Иначе с тея кашони на предната решетка знам, че е мнооо' фешън, но кокошките у махалата се счупват от смях кат' го видят :D

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 28 яну 2006 14:56

spam По-добре тунинг фирмите да помислят за решетка без емблема и с вграден картон :lol:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 28 яну 2006 14:56

Wizi написа:Тоя който си сложи картон и има положителен успех - може да напише писмо-съвет до Волфсбург да ги открехне къде и как да ремонтират този "бъг" със затоплянето :lol:

.... момчета, който има проблем с бавното загряване да отиде да си смени термостата с некой дето не струва 5 или 7лв и да си провери количеството антифриз. Иначе с тея кашони на предната решетка знам, че е мнооо' фешън, но кокошките у махалата се счупват от смях кат' го видят :D
Моя не се вижда,заврял съм го зад бронята.Нормално е да ти загрява по бързо като спреш достъпа на студен въздух,все едно че колата стои на място.Ако си извадиш радиатора на открито,да го обдухва свободно вятъра може въобще да не загрее.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Съб 28 яну 2006 15:04

Разбира се, че ще заргава по-бързо... но колко по-бързо? Моята печка след 2-3км и духа топло, а показва междувременно -4 или -6 за външна температура.

Не виждам защо трябва да си мислим, че сме по-изообреателни от инжинерите от Волфсбург ??? Ако имаше и най-малкия смисъл от подобно нещо - дали нямаше да го напишат в книжката за опътване, която идва с автомобила? :D

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 28 яну 2006 15:13

На вартбурга навремето имахме жалузи, нещо като интелегентен картон с жило можеш да си ги отваеряш затваряш без да слизаш от колата.

ГДР руулз :twisted:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Съб 28 яну 2006 15:41

е то е все тая нали отдолу е открила така че и с него и без него май няма да има кой знае какъв ефект

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Съб 28 яну 2006 15:56

Red_Jetta написа:
zemon_CA9977AA написа:...нали отдолу е открила така че ...

.... знам, ако се тапицира и капака - ще е най-добре...

е това е друго нещо,аз си сложих кора отдолу и е малко по добре а киче за капака отдолу немога да си намеря :roll:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Съб 28 яну 2006 16:10

знчи при мен кво става - колата да речем в крайна сметка загрява. термостата отваря и резко в мотора влиза оня студения антифриз от радиатора и термостата затваря (или поне се опитва) щото стрелката тогава рязко пада. и се почва един такъв непрекъснат процес "отвори-затвори", който може да се тушира частично с картон - след първото отвори/затвори следва да се заседи на някаква по-нормална температура... а ако тръгне да прегрява - ми перката си функционира...
и моя експериментален кашон не се вижда - между решетката и радиатора съм го мушнал.
ако няма ефект днес-утре го махам

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Съб 28 яну 2006 16:30

Колега - термостата НЕ е це-ка ключе с опция работи-не работи :D То си има на практика неопределен брой позиции... нещо като Multitronic :wink: Така че този процес на "резко" отваряне не съществува, бъди сигурен!

...освен ако термостата не ти е нещо развален :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”