Незаконни ли са тракерите в България?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 ное 2008 13:48

Незнам хора единствено нашия тракер и замунда и арена работят... Те се хостват в холандия...

На мен лично ми прилича на поръчка на някои от големите риби..... :roll:

Последна промяна от Tinko на Пон 24 ное 2008 13:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 24 ное 2008 13:49

Tinko написа:Незнам хора единствено нашия тракер замунда и арена работят... Те се хостват в холандия...

грешиш според мен.. арена мноо помогнаха на замунда когато имаше проблеми с Колев и компаиня...
ама това си е лично мое мнение де..
а пък за поръчки според мен .. неможе и да става дума

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 ное 2008 13:53

Vizor написа:
Tinko написа:Незнам хора единствено нашия тракер замунда и арена работят... Те се хостват в холандия...

грешиш според мен.. арена мноо помогнаха на замунда когато имаше проблеми с Колев и компаиня...
ама това си е лично мое мнение де..
а пък за поръчки според мен .. неможе и да става дума

По скоро на замунда и арена им помогнаха но тук става на въпрос за други хора.... както и да е.... Нямат основание да ги спират... ТОчно за това ме кара да си мисля, че има поръчка...

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 24 ное 2008 14:19

аз напоследък само замунда и арена съм ползвал... кой е 3-ия тракер?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 24 ное 2008 14:22

Koи са тия "замунда и арена"? mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 24 ное 2008 15:05

Случват се и такива работи :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 ное 2008 15:07

restless написа:аз напоследък само замунда и арена съм ползвал... кой е 3-ия тракер?

енерджи

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 29 ное 2008 3:47

Ето го отговора.... :roll:

Предупреждение за нарушаване на авторски и сродни права

До:www.xxxx.org

Дата: 27.11.2008 .

Уважаеми господа,

Българското сдружение за защита на обекти на интелектуална собственост и колективно управление на авторски и сродни права (БУЛАКТ) разполага с информация, че посочения по-горе адрес, който се поддържа от Вашата компания, се използва за неразрешени действия, отнасящи се до защитени филми, компютърни игри, игри за Sony PlayStation, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях..
Според чл.18, ал.2 на Закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП) “използване” на произведението включва и „предлагането по безжичен път или по кабел на достъп на неограничен брой лица до произведението или част от него по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях”.
В случая се предлага достъп на неограничен брой лица до защитени произведения по смисъла на ЗАПСП. Деянието, осъществено без съгласието на правоносителя, осъществява състава на чл.172а на НК.

Заглавията на незаконосъобразно намиращите се на посочения по-горе адрес защитени произведения са:

Филми
Зомби стриптизьорки (Zombie Strippers)
http:/xxx.org/details.php?id=19384
http:/xxx.org/details.php?id=14575

2.Никой от носителите на авторски и сродни права върху изброените по-горе защитени произведения не е дал съгласието си за предлагането по безжичен път или чрез кабел, или друго техническо средство на достъп на неограничен брой лица до тези произведения по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всяко лице, както и за възпроизвеждането на тези произведения върху компютър.
С настоящето Ви предупреждаваме за извършването на посочените по-горе действия и Ви молим да премахнете посочените в т.1 произведения, като с това ще предотвратите незаконното възпроизвеждане и разпространение на защитени произведения чрез мрежата на Вашата компания.
Уведомяваме Ви, че наличието на защитени произведения на адресите, поддържани от Вашата компания, без съгласието на носителя на авторското или сродно право, представлява нарушение на Закона за авторско право и сродните му права, за което се носи съответната административна или наказателна отговорност.
Бихме се радвали да поставите настоящото писмо на посочениs по-горе адрес, като предупреждение за другите потребители на интернет за сериозността на нарушаването на авторските и сродни права.
Моля да ни уведомите за предприетите от Вас мерки.

Велислава Димитрова
Изпълнителен директор

Та такааааа..... Тук става на въпрос за тракер хостван в българия.... Иначе нямат никакво основание да ми говорят дори за ЗАПСП тъй, като аз нямам общо с него.... Та според мен идва края на годината и трябва да се отчете дейност... Много хора направиха тракери и ги хостваха в бг при положение че е забранено и после мяу... :roll:

И още едно нещо не ми е ясно... Къде в сайта е качен въпросната авторска продукция в случая видео материала.... :roll:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 ное 2008 7:09

... посочения по-горе адрес, който се поддържа от Вашата компания, се използва за неразрешени действия, отнасящи се до защитени филми...

Спомага ли за неразрешеното разпространение?
Спомага.
Е, тогава? :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 29 ное 2008 11:52

ChimeyJimmey написа:
... посочения по-горе адрес, който се поддържа от Вашата компания, се използва за неразрешени действия, отнасящи се до защитени филми...

Спомага ли за неразрешеното разпространение?
Спомага.
Е, тогава? :roll:

ДА де спомага но когато не е в БГ аз под БГ закона ли попадам бре мамицата им...... :evil:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 ное 2008 12:31

Явно.
Защото си отговорен за сайта и си български гражданин...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 29 ное 2008 13:49

ChimeyJimmey написа:Явно.
Защото си отговорен за сайта и си български гражданин...

Да де но тия които са на вън не ги закачат поне на този етап опаткаха само тия дето се хостваха в бг. За това казвам, че когато тракера се хоства на собственика не се влиае от бг законите.... :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”