Ето го отговора....
Предупреждение за нарушаване на авторски и сродни права
До:www.xxxx.org
Дата: 27.11.2008 .
Уважаеми господа,
Българското сдружение за защита на обекти на интелектуална собственост и колективно управление на авторски и сродни права (БУЛАКТ) разполага с информация, че посочения по-горе адрес, който се поддържа от Вашата компания, се използва за неразрешени действия, отнасящи се до защитени филми, компютърни игри, игри за Sony PlayStation, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях..
Според чл.18, ал.2 на Закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП) “използване” на произведението включва и „предлагането по безжичен път или по кабел на достъп на неограничен брой лица до произведението или част от него по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях”.
В случая се предлага достъп на неограничен брой лица до защитени произведения по смисъла на ЗАПСП. Деянието, осъществено без съгласието на правоносителя, осъществява състава на чл.172а на НК.
Заглавията на незаконосъобразно намиращите се на посочения по-горе адрес защитени произведения са:
Филми
Зомби стриптизьорки (Zombie Strippers)
http:/xxx.org/details.php?id=19384
http:/xxx.org/details.php?id=14575
2.Никой от носителите на авторски и сродни права върху изброените по-горе защитени произведения не е дал съгласието си за предлагането по безжичен път или чрез кабел, или друго техническо средство на достъп на неограничен брой лица до тези произведения по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всяко лице, както и за възпроизвеждането на тези произведения върху компютър.
С настоящето Ви предупреждаваме за извършването на посочените по-горе действия и Ви молим да премахнете посочените в т.1 произведения, като с това ще предотвратите незаконното възпроизвеждане и разпространение на защитени произведения чрез мрежата на Вашата компания.
Уведомяваме Ви, че наличието на защитени произведения на адресите, поддържани от Вашата компания, без съгласието на носителя на авторското или сродно право, представлява нарушение на Закона за авторско право и сродните му права, за което се носи съответната административна или наказателна отговорност.
Бихме се радвали да поставите настоящото писмо на посочениs по-горе адрес, като предупреждение за другите потребители на интернет за сериозността на нарушаването на авторските и сродни права.
Моля да ни уведомите за предприетите от Вас мерки.
Велислава Димитрова
Изпълнителен директор
Та такааааа..... Тук става на въпрос за тракер хостван в българия.... Иначе нямат никакво основание да ми говорят дори за ЗАПСП тъй, като аз нямам общо с него.... Та според мен идва края на годината и трябва да се отчете дейност... Много хора направиха тракери и ги хостваха в бг при положение че е забранено и после мяу...
И още едно нещо не ми е ясно... Къде в сайта е качен въпросната авторска продукция в случая видео материала....