Cabletel Triple Play
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мога да внеса малко светлина относно Трипъл плея на фирмата, тъй като работя там (в офис Стара Загора, отдел ЛАН). Тук при нас тази услуга в момента е на промоционална цена, затова си струва човек да се замисли. При нас също така има и вариант - Дабъл плей ЛАН, който е кабелна телевизия + ЛАН интернет, което според мен е по-добрия вариант. Аз лично не съм привърженик на интернет през кабелен модем (колегите от кабелните модеми минаха масово на ЛАН интернет, заради по-бързата скорост, която предлага лан-кабелът). За справка най-високата скорост на модем е 4 Мбит/сек, а на ЛАН скоростите стартират от 6 Мбит/сек... Смея да кажа, че съпортът в град Стара Загора е на топ-ниво, като чета отзивите по форумите за софийските ни колеги (това малко като реклама), при нас въпроси от сорта "дойде ли интернета или да идваме" няма как да има
Иначе като техник във фирмата смея да кажа, че има както доволни, така и недоволни - във всяка една сфера и фирма го има това, не може всички клиенти да са доволни и щастливи. Хубаво е човек да си направи сметката какво точно иска и на какво да заложи, за да няма после неприятни изненади...

Иначе като техник във фирмата смея да кажа, че има както доволни, така и недоволни - във всяка една сфера и фирма го има това, не може всички клиенти да са доволни и щастливи. Хубаво е човек да си направи сметката какво точно иска и на какво да заложи, за да няма после неприятни изненади...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами то е за нашите главно защото аз съм в Бургас по принцип...
та се чудят коя оферта на кой доставчик да изберат.спрели са се на тази.сега е на БТК нет-а и заедно с кабелната без да се говори по телефона сметката е 76 лв горе-долу...
700кб/сек. не е китка за мирисане...но при положение че сега от дата.бг тегля с 56-62 кб/сек звучи супер...в Бургас съм на най-долнопробното но тегля с 2мб от датата
колегата щом работиш там удари ми едно ЛС да вкараш оферта като за наши хора
и телефонче остави да те потърсим
та се чудят коя оферта на кой доставчик да изберат.спрели са се на тази.сега е на БТК нет-а и заедно с кабелната без да се говори по телефона сметката е 76 лв горе-долу...
700кб/сек. не е китка за мирисане...но при положение че сега от дата.бг тегля с 56-62 кб/сек звучи супер...в Бургас съм на най-долнопробното но тегля с 2мб от датата

колегата щом работиш там удари ми едно ЛС да вкараш оферта като за наши хора

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Аз работя като съпорт в интернет доставчик и ще ти кажа нещо - от интернет, предоставен от кабеларка бягай като дявол от тамян. Или е нестабилно и бавно или в по-добрия случай - само бавно. Технологията с коаксиалните кабели и кабелните модеми е абсолютно остаряла. Почти никоя кабелна телевизия няма денонощен съпорт. Една приятелка има нет на Кейбълтел....няма такъв умреляк. Преди година сваляше с около 30KB/s, което за София в абсурдно - аз примерно свалям с 3MB/s.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
theultimate написа:Аз работя като съпорт в интернет доставчик и ще ти кажа нещо - от интернет, предоставен от кабеларка бягай като дявол от тамян. Или е нестабилно и бавно или в по-добрия случай - само бавно. Технологията с коаксиалните кабели и кабелните модеми е абсолютно остаряла. Почти никоя кабелна телевизия няма денонощен съпорт. Една приятелка има нет на Кейбълтел....няма такъв умреляк. Преди година сваляше с около 30KB/s, което за София в абсурдно - аз примерно свалям с 3MB/s.
Държа да отбележа, че интернетът ни е два варианта:
1. През модем (с коаксиал)
2. ЛАН - чрез лан-кабел
Smoke, пиши ми ПМ с адреса, на който искате услугата да видим дали има техническа възможност за ЛАН (за модем ще има почти на 100%) и да те посъветвам кой пакет да си избереш.
В момента имаме пакет ЛАН-Алфа, чийто скорости са до 6 мбит/сек и 3 мбит/сек съответно за бг-пиъринг и интернешънъл, така че твоите 3 мегабита (към колегата theultimate), с които сваляш са нищо

theultimate написа:Аз работя като съпорт в интернет доставчик и ще ти кажа нещо - от интернет, предоставен от кабеларка бягай като дявол от тамян. Или е нестабилно и бавно или в по-добрия случай - само бавно. Технологията с коаксиалните кабели и кабелните модеми е абсолютно остаряла. Почти никоя кабелна телевизия няма денонощен съпорт. Една приятелка има нет на Кейбълтел....няма такъв умреляк. Преди година сваляше с около 30KB/s, което за София в абсурдно - аз примерно свалям с 3MB/s.
Доста крайно изказване. От 6 години нет-а ми идва от кабелната (МНЕТ). Преди през коаксиален, сега е оптика. Връзката е чук - не спира, без значение на метеорологичните условия. 24 часа съпорт, като момчетата си вършат работата.
А това за технологията ... в САЩ са предимно на кабелни модеми, не на ЛАН доставчици ...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не е важно дали нета ти е от "кабеларка" или от топ доставчик. Моя доставчик ако ви го кажа ще го чуете за първи и последен път сигурно. Да....ама за 22лв ми кара оптика до блока, 4МБ (32 мегабита), има денонощен съпорт и спира 3-4 пъти в годината за по 15 минути. Дори като има буря работи. Това е оптималния вариант. Ако нета е през кабелен модем или само през лан кабел с една камара суичове винаги ще е мизерия и ще прекъсва.