Cabletel Triple Play

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Вто 09 дек 2008 21:27

някои бъркат евтино с качествено.къде отиде спорт7?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 дек 2008 22:22

Мога да внеса малко светлина относно Трипъл плея на фирмата, тъй като работя там (в офис Стара Загора, отдел ЛАН). Тук при нас тази услуга в момента е на промоционална цена, затова си струва човек да се замисли. При нас също така има и вариант - Дабъл плей ЛАН, който е кабелна телевизия + ЛАН интернет, което според мен е по-добрия вариант. Аз лично не съм привърженик на интернет през кабелен модем (колегите от кабелните модеми минаха масово на ЛАН интернет, заради по-бързата скорост, която предлага лан-кабелът). За справка най-високата скорост на модем е 4 Мбит/сек, а на ЛАН скоростите стартират от 6 Мбит/сек... Смея да кажа, че съпортът в град Стара Загора е на топ-ниво, като чета отзивите по форумите за софийските ни колеги (това малко като реклама), при нас въпроси от сорта "дойде ли интернета или да идваме" няма как да има 8)
Иначе като техник във фирмата смея да кажа, че има както доволни, така и недоволни - във всяка една сфера и фирма го има това, не може всички клиенти да са доволни и щастливи. Хубаво е човек да си направи сметката какво точно иска и на какво да заложи, за да няма после неприятни изненади...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 09 дек 2008 22:48

ами то е за нашите главно защото аз съм в Бургас по принцип...
та се чудят коя оферта на кой доставчик да изберат.спрели са се на тази.сега е на БТК нет-а и заедно с кабелната без да се говори по телефона сметката е 76 лв горе-долу...
700кб/сек. не е китка за мирисане...но при положение че сега от дата.бг тегля с 56-62 кб/сек звучи супер...в Бургас съм на най-долнопробното но тегля с 2мб от датата 8)
колегата щом работиш там удари ми едно ЛС да вкараш оферта като за наши хора :lol: и телефонче остави да те потърсим

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 10 дек 2008 7:32

Аз работя като съпорт в интернет доставчик и ще ти кажа нещо - от интернет, предоставен от кабеларка бягай като дявол от тамян. Или е нестабилно и бавно или в по-добрия случай - само бавно. Технологията с коаксиалните кабели и кабелните модеми е абсолютно остаряла. Почти никоя кабелна телевизия няма денонощен съпорт. Една приятелка има нет на Кейбълтел....няма такъв умреляк. Преди година сваляше с около 30KB/s, което за София в абсурдно - аз примерно свалям с 3MB/s.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 31 дек 2008 10:50

доволни сме
телевизията е добра
интернета не е кой знае какво но е по-добре от 60 кб/сек БТК
телефона....малко скъпичък..но пък има безплатни минути в мрежата им както и такива за градско и извън градско към БТК

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 31 дек 2008 12:14

theultimate написа:Аз работя като съпорт в интернет доставчик и ще ти кажа нещо - от интернет, предоставен от кабеларка бягай като дявол от тамян. Или е нестабилно и бавно или в по-добрия случай - само бавно. Технологията с коаксиалните кабели и кабелните модеми е абсолютно остаряла. Почти никоя кабелна телевизия няма денонощен съпорт. Една приятелка има нет на Кейбълтел....няма такъв умреляк. Преди година сваляше с около 30KB/s, което за София в абсурдно - аз примерно свалям с 3MB/s.

Държа да отбележа, че интернетът ни е два варианта:
1. През модем (с коаксиал)
2. ЛАН - чрез лан-кабел
Smoke, пиши ми ПМ с адреса, на който искате услугата да видим дали има техническа възможност за ЛАН (за модем ще има почти на 100%) и да те посъветвам кой пакет да си избереш.
В момента имаме пакет ЛАН-Алфа, чийто скорости са до 6 мбит/сек и 3 мбит/сек съответно за бг-пиъринг и интернешънъл, така че твоите 3 мегабита (към колегата theultimate), с които сваляш са нищо :lol:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 31 дек 2008 16:07

theultimate написа:Аз работя като съпорт в интернет доставчик и ще ти кажа нещо - от интернет, предоставен от кабеларка бягай като дявол от тамян. Или е нестабилно и бавно или в по-добрия случай - само бавно. Технологията с коаксиалните кабели и кабелните модеми е абсолютно остаряла. Почти никоя кабелна телевизия няма денонощен съпорт. Една приятелка има нет на Кейбълтел....няма такъв умреляк. Преди година сваляше с около 30KB/s, което за София в абсурдно - аз примерно свалям с 3MB/s.

Доста крайно изказване. От 6 години нет-а ми идва от кабелната (МНЕТ). Преди през коаксиален, сега е оптика. Връзката е чук - не спира, без значение на метеорологичните условия. 24 часа съпорт, като момчетата си вършат работата.

А това за технологията ... в САЩ са предимно на кабелни модеми, не на ЛАН доставчици ...

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 31 дек 2008 16:34

адски недоволен поне от Шуменското представителство...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 31 дек 2008 17:04

Не е важно дали нета ти е от "кабеларка" или от топ доставчик. Моя доставчик ако ви го кажа ще го чуете за първи и последен път сигурно. Да....ама за 22лв ми кара оптика до блока, 4МБ (32 мегабита), има денонощен съпорт и спира 3-4 пъти в годината за по 15 минути. Дори като има буря работи. Това е оптималния вариант. Ако нета е през кабелен модем или само през лан кабел с една камара суичове винаги ще е мизерия и ще прекъсва.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Сря 31 дек 2008 19:21

Аз съм доволен от услугата.Е малко телефона е suck но няма как ;)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 01 яну 2009 14:36

:lol: а ве тази тема не приключи ли :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”