Hа световния ден на свободата на пресата 3 май

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Hа световния ден на свободата на пресата 3 май

Мнениеот valsn » Пон 04 май 2009 8:18

Както обича да казва Sir Bobby Robson-no comments, и винаги запазва добрия стил:

Според годишния доклад на "Репортери без граници" за 2008 г. европейска България се намира на 59-то място в класацията за свободата на пресата, след страни като Мавритания, Того и Мавриций. В специален доклад, без прецедент за новоприсъединила се държава в ЕС, организацията прави подробен анализ на проблемите и препоръчва европейски натиск за постигане на минималните стандарти на медийна свобода за една правова държава, каквато България очевидно не е.

Подобни изводи прави и американската организация "Фрийдъм Хаус", според която България е сред страните с частична медийна свобода. От страните членки на ЕС частично свободни са единствено родината на мафията Италия, Румъния и България.
:oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Re: Hа световния ден на свободата на пресата 3 май

Мнениеот Luper » Пон 04 май 2009 11:56

абе аре бе глупости най са ми смешни е такива "проучвания" и как Фрийдъм Хоус ше ми проучи колко свободни са медиите у нас, че чак и препоръки дава
напротив даже точно прекалената свобода направо свободия в медиите е проблем - всеки си пише за който и каквото поиска

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пон 04 май 2009 12:05

Luper написа:абе аре бе глупости най са ми смешни е такива "проучвания" и как Фрийдъм Хоус ше ми проучи колко свободни са медиите у нас, че чак и препоръки дава
напротив даже точно прекалената свобода направо свободия в медиите е проблем - всеки си пише за който и каквото поиска

Всеки си пише за който и за каквото са му платили :wink:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 04 май 2009 12:09

В България няма свобода на словото. Мисля, че всеки го знае.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”