Според годишния доклад на "Репортери без граници" за 2008 г. европейска България се намира на 59-то място в класацията за свободата на пресата, след страни като Мавритания, Того и Мавриций. В специален доклад, без прецедент за новоприсъединила се държава в ЕС, организацията прави подробен анализ на проблемите и препоръчва европейски натиск за постигане на минималните стандарти на медийна свобода за една правова държава, каквато България очевидно не е.
Подобни изводи прави и американската организация "Фрийдъм Хаус", според която България е сред страните с частична медийна свобода. От страните членки на ЕС частично свободни са единствено родината на мафията Италия, Румъния и България.
Hа световния ден на свободата на пресата 3 май
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Hа световния ден на свободата на пресата 3 май
Както обича да казва Sir Bobby Robson-no comments, и винаги запазва добрия стил:

Re: Hа световния ден на свободата на пресата 3 май
абе аре бе глупости най са ми смешни е такива "проучвания" и как Фрийдъм Хоус ше ми проучи колко свободни са медиите у нас, че чак и препоръки дава
напротив даже точно прекалената свобода направо свободия в медиите е проблем - всеки си пише за който и каквото поиска
напротив даже точно прекалената свобода направо свободия в медиите е проблем - всеки си пише за който и каквото поиска
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Luper написа:абе аре бе глупости най са ми смешни е такива "проучвания" и как Фрийдъм Хоус ше ми проучи колко свободни са медиите у нас, че чак и препоръки дава
Всеки си пише за който и за каквото са му платили
В България няма свобода на словото. Мисля, че всеки го знае.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”