Някой знае ли каде може да се подаде сигнал срещу КАТ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някой знае ли каде може да се подаде сигнал срещу КАТ

Мнениеот Zoran » Сря 19 авг 2009 16:02

scuba написа:все пак Зоран можеше да не нарушава знаците
все пак
все пак са го гепили
все пак реве

Викторе не знам какво толкова те изумявам с постовете ми.
Да в нарушение бях. Хванаха ме Да. Пари не съм им дал. Да пишат като искат - извиних се и казах че съм в нарушение. Според мен е по редно да направят алтернативен маршрут, защотото тия 2 преки дето викаш ти се зимат за 20мин. дупки като кратери.
минах оттам защото те копаят 100м наватре, а до първата улица в дясно с 5м.
след като са разместени заницете, предположих че може да се мине до първата улица.
Според законите КАТ нямат право да дебнат зад дървета, зад храсти и тем подобни.

Темата не ми е да се оневинявам, а исках да кажа че не е правилно те да седят там в засада, по-лесно е да сложат плътно знаците и никой няма да има време да слиза от колата и да си ги размества.
На улици със знак на който е забранено влизането не влизам, но утре мини оттам и виж дали като съм минал оттам съм направил предпоставки за задръстване или ПТП.

А ти не знам какво толкова ги защитаваш тия полицаи, защото преди 3 седмици ги беше страх да влезнат в катуна на циганите в Люлин, на бул. Европа, след като нападнаха мой приятел в колата му на сфетофара и жена му. Добре че момчето е лична охрана и ги е натрашкал, разминал се е с 3 шева на главата и лепене на скулата. Никой не е слезнал да му помогне. На карулката са се правели че не виждат. Криха го по стаите в районото, да не би циганите да разберели че е вътре и да влезнат и да бият и полицаите..

Идеята ми беше - да земе да си вършат работата, а не да се занимават с кокошкарски неща( я да се заложим тук и да видим кой ще се преебе да му земем 5-10лв.)

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Сря 19 авг 2009 16:42

Все ви е виновен някои, полицайте били преместили знака, за да можеш да нарушиш и да те хванат. Щом си нарушил правилата не виждам какво има да се оплакваш от полицайте, те са затова да глобяват такива като тебе, които въпреки знака минават от там. Защо не караш по магистралата в насрещното и там може да минеш покраи знаците :screwy

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Сря 19 авг 2009 17:10

Колега,ремонтираната улица е означена с две табели 1,2 Х 0.8 м,едната е след надлеза Надежда /като идваш от центъра/,другата е след спирката на рейсовете.От към Илиянци също две табели,едната е до входа на базара Илиянци ,другата близо до бензиностанция Рпмпетрол.На самото кръстовише има 5-7 знака със стрелка,освен тях четири платна със знака забраняващ движението в двете посоки.
По време на работа се разместват тези платна за да минава строителната техника ,сега в 18.00 ч бяха подредени едно до друго.
След като всичко е направено както трябва и то не от КАТ ,а от организация за сигнализиране,не виждам какво да даваш жалба до КАТ,те са там да контролират изпълнението на знаците.По - добре първо виж какво си сгрешил ,тогава съди другите.
На мен също не ми е удобно минаването по другите улици,но те не са длъжни да да ти правят обиколни маршрути,а ти да си гледаш карта или улиците по които може да се мине и за Свобода са местата през светофара на Ломско шосе или улицата срещу гара София - север.

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Сря 19 авг 2009 17:16

soxy__ написа: не виждам какво има да се оплакваш от полицайте, те са затова да глобяват :screwy

а защо не глобяват :D а ти прибират парите а :evil:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 19 авг 2009 17:23

Според мен темата се изчерпа :roll:, особено след мнението на shotik... :да:

Потребителски аватар
shotik
Контакти:

Мнениеот shotik » Сря 19 авг 2009 17:27

ilkomuhata написа:
soxy__ написа: не виждам какво има да се оплакваш от полицайте, те са затова да глобяват :screwy

Зависи как ги даваш и дали искаш разписка/талон,фиш или др./ за тях,ако ми дадеш и на мен пари и не съм ти дал документ за това как ще докажеш ,че си ми ги дал. ?

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 19 авг 2009 17:47

Аз невиждам за какво се карате толкова и ревете срещу кат има знак не влизаш и точка аман от тарикати значи все едно 20 мин. те оправят ама е трябвало едно фишче за 100 кинта да ти фраснат да се отучиш да се вреш в забранените улици.Може да се оплачеш за тази ситуация срещу кат на www.armenskipop.net !Като чета подобни теми и почвам да изпитвам носталгия за времето преди 89 година.....

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Сря 19 авг 2009 18:05

ilkomuhata написа:

Прибират като им даваш, аз предпочитам да ги вземат полицайте, отколкото да ми напишат акт и после държавата да ги даде на циганите тези пари.

amikus написа: аман от тарикати значи все едно 20 мин. те оправят...

колегата много точно го е казал

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 19 авг 2009 18:25

shotik написа:Колега,ремонтираната улица е означена с две табели 1,2 Х 0.8 м,едната е след надлеза Надежда /като идваш от центъра/,другата е след спирката на рейсовете.От към Илиянци също две табели,едната е до входа на базара Илиянци ,другата близо до бензиностанция Рпмпетрол.На самото кръстовише има 5-7 знака със стрелка,освен тях четири платна със знака забраняващ движението в двете посоки.
По време на работа се разместват тези платна за да минава строителната техника ,сега в 18.00 ч бяха подредени едно до друго.
След като всичко е направено както трябва и то не от КАТ ,а от организация за сигнализиране,не виждам какво да даваш жалба до КАТ,те са там да контролират изпълнението на знаците.По - добре първо виж какво си сгрешил ,тогава съди другите.
На мен също не ми е удобно минаването по другите улици,но те не са длъжни да да ти правят обиколни маршрути,а ти да си гледаш карта или улиците по които може да се мине и за Свобода са местата през светофара на Ломско шосе или улицата срещу гара София - север.

Не говорех за от страната на Рожен, а от другата страна колега, но няма значение.

За мен остава нередното по този начин да се крият защото нямат право по закон. Другото за пътищата, след като си плащаме данъците, редно ли е да караме в тези кратери, нали се сещаш че за 2-ри път за 2год. ще сменям тампони, вече сменик 2 карета и полуоска.
а аз че бях в нарушение никой не го е оспорил. Акта е 50лв. +4 точки за който не знае.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 19 авг 2009 19:49

По темата:
Можеш да пуснеш оплакване, но по никакъв начин не можеш да докажеш че полицаите са се крили.
Също така по никакъв начин не можеш да докажеш, че са разместили табелите.
Отделно пък може да ти напишат акт/фиш, защото колегите им са забравили.

Оф топик:
Понякога оставят табелите (те са закачени на едни магарета в повечето случаи) раздалечени, за да минават машините от там... Полицаите просто са си харесали удобно местенце и са се намърдали.. Ти вместо да ги черпиш боза - зор да се оплакваш от тях...

Потребителски аватар
shotik
Контакти:

Мнениеот shotik » Сря 19 авг 2009 20:27

От 5-6 дни се знае ,че тази улица ще е в ремонт,изменени са маршрути на рейсове,защо се правите на дръж ми Геро шапката ?
Колкото и пропуски да има ,много повече са положителните знаци ,защо не желаете да разберете ,че трябва да се спазват?
От 1983 г. съм щофьор,от 1987 г нямам нарушения,не се крия,преценявам възможностите си,а Вие ,защо не го правите? 30 години съм бил локомотивен машинист ,червеното е червено и е знак за спиране,има сигнали които съм изпълнявал стриктно,скоростите по пътя също ,защото там има контролна лента и за повече от 3 км/ч от определената скорост се санкционира,защото може да се предизвика катастрофа с много тежки последици.От там ми е и дисциплината при движение,от там са ми и навиците за спазване на правилниците.
Знам ,че ще пишете срещу това което съм написал,но не осъзнавате,че движението е отговорност,не е забавление и тарикатщина.
Бъдете здрави и весели,карайте така,че да се радвате на живота !

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 19 авг 2009 20:44

shotik написа:От 5-6 дни се знае ,че тази улица ще е в ремонт,изменени са маршрути на рейсове,защо се правите на дръж ми Геро шапката ?
Колкото и пропуски да има ,много повече са положителните знаци ,защо не желаете да разберете ,че трябва да се спазват?
От 1983 г. съм щофьор,от 1987 г нямам нарушения,не се крия,преценявам възможностите си,а Вие ,защо не го правите? 30 години съм бил локомотивен машинист ,червеното е червено и е знак за спиране,има сигнали които съм изпълнявал стриктно,скоростите по пътя също ,защото там има контролна лента и за повече от 3 км/ч от определената скорост се санкционира,защото може да се предизвика катастрофа с много тежки последици.От там ми е и дисциплината при движение,от там са ми и навиците за спазване на правилниците.
Знам ,че ще пишете срещу това което съм написал,но не осъзнавате,че движението е отговорност,не е забавление и тарикатщина.
Бъдете здрави и весели,карайте така,че да се радвате на живота !

аз съм на 100% съгласен с колегата и предлакам темата да се заключи вече
:beer
:lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”