въпрос относно наследство

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

въпрос относно наследство

Мнениеот Pokerstars » Вто 21 юни 2011 16:26

Една стара бабка иска да прехвърли на внучката си(my wife) всичко нейно.Става въпрос за къща и земеделска площ.Въпроса е някой знае ли какви документи трябва да се извадят-в момента при нас са само скиците.Понеже е далеч от София и искаме да сме подготвени като отидем,защото имаме само два почивни дни.Кое е най удачно,чрез дарение,покупко-продажба или...не съм запознат.Предполагам,че тук има хора минали през това и могат да помогнат с информация.

Не знам дали темата е за този раздел :idea:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: въпрос относно наследство

Мнениеот Pichaga » Вто 21 юни 2011 18:17

документ за собственост
актуална скица
данъчна оценка
това са нещата, без които не може
отделно може да има усложнения като удостоверения за наследници, строителни документи..и т.н.
така не може да се каже

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Вто 21 юни 2011 18:24

Pichaga написа:документ за собственост
актуална скица
данъчна оценка
това са нещата, без които не може
отделно може да има усложнения като удостоверения за наследници, строителни документи..и т.н.
така не може да се каже

Благодаря,точно за данъчната оценка имах въпросителна,относно удостоверението за наследници-единия се отказва от всичко,обаче другия(малко сложно-от един баща,2 майки) се знае че е някъде по чужбина-това има ли значение.Тя като е собственик на тези обекти по документи няма ли право да ги дари само на един човек или да ги продаде.Офф хич не ми се занимава,но...

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Вто 21 юни 2011 18:38

Aз купих имота,за да няма наследници ,които да оспорват след години и даряването или завещанието става нищожно.
Трябва да се вади документи за наследници,ако има сменено име на адреса се вади удостоверение от общината за идентичност на адреса,нотариален акт,семейно положение,актове за смърт ,ако е починал съпругът,декларации по чл.264,ал 1 от ДОПК -2 бр,декларации по чл.25,ал 7 от ЗННД - 2 бр,квитанции за платени държавна и нотариални такси и местен данък.,удостоверение за данъчна оценка.
Много ходене и чакане,близо два месеца при мен беше.Може и други документи да искат,защото случаите са различни.
Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - други”