Не знам дали темата е за този раздел
въпрос относно наследство
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
въпрос относно наследство
Една стара бабка иска да прехвърли на внучката си(my wife) всичко нейно.Става въпрос за къща и земеделска площ.Въпроса е някой знае ли какви документи трябва да се извадят-в момента при нас са само скиците.Понеже е далеч от София и искаме да сме подготвени като отидем,защото имаме само два почивни дни.Кое е най удачно,чрез дарение,покупко-продажба или...не съм запознат.Предполагам,че тук има хора минали през това и могат да помогнат с информация.
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: въпрос относно наследство
документ за собственост
актуална скица
данъчна оценка
това са нещата, без които не може
отделно може да има усложнения като удостоверения за наследници, строителни документи..и т.н.
така не може да се каже
актуална скица
данъчна оценка
отделно може да има усложнения като удостоверения за наследници, строителни документи..и т.н.
така не може да се каже
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Pichaga написа:документ за собственост
актуална скица
данъчна оценка
така не може да се каже
Благодаря,точно за данъчната оценка имах въпросителна,относно удостоверението за наследници-единия се отказва от всичко,обаче другия(малко сложно-от един баща,2 майки) се знае че е някъде по чужбина-това има ли значение.Тя като е собственик на тези обекти по документи няма ли право да ги дари само на един човек или да ги продаде.Офф хич не ми се занимава,но...
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Aз купих имота,за да няма наследници ,които да оспорват след години и даряването или завещанието става нищожно.
Трябва да се вади документи за наследници,ако има сменено име на адреса се вади удостоверение от общината за идентичност на адреса,нотариален акт,семейно положение,актове за смърт ,ако е починал съпругът,декларации по чл.264,ал 1 от ДОПК -2 бр,декларации по чл.25,ал 7 от ЗННД - 2 бр,квитанции за платени държавна и нотариални такси и местен данък.,удостоверение за данъчна оценка.
Много ходене и чакане,близо два месеца при мен беше.Може и други документи да искат,защото случаите са различни.
Успех
Трябва да се вади документи за наследници,ако има сменено име на адреса се вади удостоверение от общината за идентичност на адреса,нотариален акт,семейно положение,актове за смърт ,ако е починал съпругът,декларации по чл.264,ал 1 от ДОПК -2 бр,декларации по чл.25,ал 7 от ЗННД - 2 бр,квитанции за платени държавна и нотариални такси и местен данък.,удостоверение за данъчна оценка.
Много ходене и чакане,близо два месеца при мен беше.Може и други документи да искат,защото случаите са различни.
Успех
Върни се в “ОФФ-Топик - други”